Søndag den 4. november klokken 10.00 går starten til dette års Hubertusjagt i Dyrehaven

Søndag den 4. november klokken 10.00 går starten til dette års Hubertusjagt i Dyrehaven

På søndag går den vilde Hubertusjagt

Jagten på 'rævene' sættes i gang søndag den 4. november klokken 10. For rytterne er Hubertusjagten årets højdepunkt - for alle os andre er der lagt op til en dag med kongeligt besøg, flot natur og masser af drama

Af
Anne Dahl Kristensen

Når medlemmerne af Sportsrideklubben rider den ene jagt efter den anden i eksempelvis Jægersborg Hegn eller på store godser, er der ikke mange tilskuere på sidelinjen. Helt anderledes ser det dog ud, når årets sidste jagt finder sted den første søndag i november i Dyrehaven.
Hubertusjagten er nemlig noget helt særligt for både ryttere og tilskuere, og alt afhængig af vejret stimler et sted mellem 20.000 og 40.000 tilskuere gerne sammen i den efterårsklædte skov.

15 minutes of fame

"Hubertusjagten er den absolut største begivenhed for os jagtryttere. Dels er det vores form for afdansningsbal, som markerer afslutningen på sæsonen, og derudover er der en helt særlig form for opmærksomhed den dag," forklarer jagtledelsesmedlem, Henrik Friis og fortsætter:
"Det er vores mulighed for at være berømt for en dag. Man har kongehusets bevågenhed, man kommer måske i tv, og i hvert fald har man minimum 20.000 blikke rettet på sig. Det er en særlig oplevelse," siger den tidligere vinder af Hubertusjagten.

Over stok og sten

Arrangør af Hubertusjagten er Sportsrideklubben, som blev stiftet i år 1900, og lige sidne har den eftertragtede jagt fundet sted hvert år den første søndag i november.
Starten går som sædvanligt klokken 10.00 fra Peter Lieps Hus, og herefter begiver rytterne sig ud i samlet flok på den 12 kilometer lange rute. Undervejs skal de passere 34 forhindringer, som kan består af grøfter, væltede træstammer og ikke mindst den berømte Magasindam, hvor store dele af publikum holder til.

Dramatiske spring

"Magasindammen er rigtig populær. Det handler nok om menneskers søgen efter drama. Her kan man se ryttere i røde jakker og hvide bukser, som må en tur i det kolde vand. Der er knyttet en særlig spænding og forventning til den forhindring, og når man rider forrest, kan man altid høre på publikums udbrud, om nogen falder i eller ej," forklarer Henrik Friis, der i år rider som en af de jagtede 'ræve'.
Den særlige spænding opleves især blandt rytterne, og selv hestene plejer at være en smule påvirket af de særlige omstændigheder i Dyrehaven. Men omvendt giver det også et særligt adrenalinsus, når alle forhindringer er gennemført uden styrt. Og det er netop den del, som alle rytterne stræber efter at opleve.

null

Publiceret 01 November 2012 13:22