Den gamle brandstation på Frederiksborgvej i Jyllinge er fyldt med skimmelsvamp, men nu bliver der taget hånd om bygningen. (Foto: JK)

Den gamle brandstation på Frederiksborgvej i Jyllinge er fyldt med skimmelsvamp, men nu bliver der taget hånd om bygningen. (Foto: JK)

Brandstation skal renoveres eller nybygges

Hovedbygningen på den gamle brandstation i Jyllinge har været hårdt ramt af skimmelsvamp. Nu kan brandmændene se frem til en renovering eller en helt ny bygning

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

De knap 25 deltidsbrandmænd, som er tilknyttet den gamle brandstation på Frederiksborgvej i Jyllinge, kommer i år til at få glæde af helt nye rammer.
Byrådet i Roskilde Kommune har nemlig givet grønt lys til at totalrenovere eller nybygge brandstationens hovedbygning, hvor der sidste år blev konstateret skimmelsvamp.
"De lokale brandmænd laver et flot stykke arbejde, som er til stor gavn i den nordlige del af kommunen. Derfor skal de have nogle ordentlige forhold. Bygningen skal ganske enkelt op i niveau," siger byrådsmedlem Ingelise Hansen fra Det Radikale Venstre.
Det var personalet, som i slutningen af 2011 klagede over et dårligt indeklima.

Hoste og svien i øjnene

"Nogle af ambulancefolkene hostede og fik svien i øjnene. Det var der altså en årsag til," siger Gert Moldt, operativ chef hos Roskilde Brandvæsen.
Siden fandt Teknologisk Institut kraftig vækst af skimmelsvamp fra opfugtede konstruktioner, og så måtte personalet rykke til opstillede pavilloner.
"Det var da ærgerligt at bygningen blev ramt af skimmelsvamp, men perioden i pavillonerne har været okay. Gruppen i Jyllinge har et fantastisk sammenhold, så det har ikke været et problem," siger Gert Moldt, der dog ser frem til de nye rammer.
"Vi glæder os til at få bedre forhold, men vi har ikke så store krav. Der skal være toiletter, et køkken, et kontor og et opholdsrum," siger han.

Koster 2,8 millioner kroner

Tidsplanen for byggeriet er fortsat ukendt, ligesom Gert Moldt ikke ved, om om der en ny bygning eller en renovering af hovedbygningen.
"Prisen på en renovering og en nybygning er næsten den samme. Jeg hælder mest til en nybygning, men det skal passe ind i området og være i stil med det nuværende hus. Om vi vælger det ene eller det andet, finder vi ud af sammen med kommunen," siger Gert Moldt.
Roskilde Kommune har allerede afsat 1,5 millioner kroner til projektet, og af de resterende 1,3 millioner kroner hentes 800.000 kroner i kommunekassen, mens 200.000 kroner finansieres af Roskilde Brandvæsen selv. De sidste 300.000 kroner hentes fra kommunens driftsbudget.

Publiceret 10 January 2013 06:00