En 19-årig mand må på køreskole og bestå køreprøven på ny efter at han kørte 60 procent for stærkt på Kongevejen i Helsingør. Modelfoto.

En 19-årig mand må på køreskole og bestå køreprøven på ny efter at han kørte 60 procent for stærkt på Kongevejen i Helsingør. Modelfoto.

Fartbilist i retten:

“Jeg lå derhjemme og sov”

Af
Af Marie Gribel Vorum

Da en 19-årig mand i oktober var i retten i Helsingør tiltalt for at køre for stærkt på Kongevejen i Helsingør, nægtede han sig skyldig og forklarede, at han den pågældende morgen lå derhjemme og sov.

Han erkendte, at han kender ejeren af bilen, men sagde, at han aldrig havde kørt i bilen.
Manden havde ifølge politiets oplysninger kørt 113 km/t i en 70 km/t zone på Helsingør Kongevej den 4. maj kl. 5.30 om morgenen.

En af de to politibetjente, som vidnede i sagen, fortalte til retten, at de havde fået en anmeldelse om en personbil med høj fart, hvorefter de spottede bilen, satte efter den og startede hastighedsmålingen. De stoppede herefter bilen, hvori der sad to personer.
Men politiet kunne ikke sigte den tiltalte på stedet, da de ved en fejl havde slukket målerudstyret.

Politibetjenten forklarede dog, at målingen blev foretaget efter de foreskrevne regler. Han genkendte også den 19-årige mand som føreren af bilen.

Den anden politibetjent genkendte ligeledes den tiltalte som fører af bilen. Han kunne desuden fortælle om en efterfølgende episode, hvor han havde mødt den 19-årige mand på en tankstation i Helsingør. Her havde manden henvendt sig til politibetjenten og spurgt, om han kunne genkende ham og henviste til episoden.

Eftersom at begge politibetjente udpegede den 19-årige som fører af bilen og kunne redegøre for, hvordan fartmålingen var foretaget, valgte retten at dømme den tiltalte skyldig.

Eftersom at han havde overtrådt den tilladte hastighed med mere end 60 procent og indenfor tre år efter, at han havde fået kørekortet, fik den 19-årige mand kørselsforbud. Han skal på køreskole og bestå køreprøven på ny. Han fik også en bøde på 2.000 kr.

null

Publiceret 10 January 2013 11:27