Søstrene Jasmin og Hind Farris fra Gellerup håber at blive kende sangerinder med eller uden X Factors hjælp.

Søstrene Jasmin og Hind Farris fra Gellerup håber at blive kende sangerinder med eller uden X Factors hjælp.

X Factor-drømmen lever for Jasmin og Hind

Søstrene Jasmin og Hind Farris er gået videre i sang-programmet X Factor. Pigernes drøm er klar: De vil være kendte for deres sang

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

"Det har været en helt vild oplevelse - en oplevelse for livet," siger 21-årige Jasmin Farris fra Gellerup, før lillesøster Hind Farris på 16 år fortsætter:
"Ja, det har været "a dream come true", at stå på den scene og synge."
Den vilde oplevelse, og drømmen, som er gået i opfyldelse, er pigernes deltagelse i sang-konkurrencen X Factor, hvor de begge er gået videre, som tv-seerne kunne følge forrige fredag.
Hvis ikke lige man kan huske pigerne, så husker man måske Hinds ret forvirrede entré på scenen, hvor hun forbavset kiggede rundt i det store lokale og ikke kunne forstå, hvor dommerne befandt sig.
"Hvor snakker I fra?" Spurgte hun.
"Eeej, hvorfor var jeg lige så forvirret? Jeg har aldrig været så dum før, men lyset blændede mig, og jeg var så nervøs, at jeg nærmest ikke engang vidste, hvordan jeg skulle smile længere," griner Hind Farris, som har måttet tage i mod en del gas fra vennerne for den forvirrede start.

Vil gerne blive husket

Forvirret eller ej, søstrene imponerede altså de garvede dommere så meget med deres stemmer, at de begge er gået videre i programmet. Først var det Jasmin, som fik et ja og måtte ud i en nervepirrende venten, mens Hind sang foran dommerne og skulle have en afgørelse.
"Jeg ved slet ikke, hvordan jeg kunne være gået videre uden hende," siger Jasmin.
Heldigvis kunne hun ånde lettet op - begge piger er videre i konkurrencen. Det vil sige, at vi i hvert fald kan følge pigernes vej mod toppen i mindst ét program mere. De er med andre ord kommet et skridt nærmere deres drøm om en musikkarriere.
"Vi vil gerne være kendte sangerinder," siger Hind.
"Altså det behøver ikke at være sådan overdrevet kendt. Bare sådan at man bliver husket," lyder det fra Jasmin.
"Og ja, i X Factor bliver man måske hurtigt glemt, men det er lige med til at skubbe én et skridt nærmere drømmen. Man bliver i hvert fald mere sikker på, at man kan noget, når så store dommere har accepteret én," fortsætter Jasmin.

Sang og musik betyder alt

Sang og musik fylder helt utrolig meget i begge pigers liv. Det er dog mest under private forhold, at sangstemmerne bliver luften, men det er da hændt, at de har sunget i skolen, til en polterabend eller fødselsdage.
"Jeg er i en helt anden verden, når jeg synger. Jeg kan være glad eller ked af det - lige meget hvad, så gør sang mig i et bedre humør, og jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden musik," siger Jasmin Farris, som til daglig går på HG, mens lillesøsteren går i 9. klasse på Sødalskolen.
"Vi synger så meget, at vores familie snart får spat," smiler Hind.

Søster meldte pigerne til

Faktisk er det familien, som er skyld i, at pigerne overhovedet stillede op i X Factor. En storesøster meldte nemlig Jasmin og Hind til programmet, uden at de vidste noget om det. Pludselig landede en mail så i søsterens indbakke med meldingen om, at Jasmin og Hind skulle til pre-casting.
"'Ja, ja, den er god med dig', sagde vi til hende, for vi troede jo ikke på hende, men hun kunne vise os mailen, og det var for vildt," fortæller Jasmin.
Det blev starten på søstrene Farris' X Factor-eventyr - hvorvidt eventyret får en lykkelig slutning, må fredag efter fredag vise.

null

Publiceret 17 January 2013 12:00