Borgmester:

Nu skal brandene stoppes

Der er brug for en bredere indsats mod brandstiftelserne, siger borgmesteren. Sammen med politiet skal der nu sættes effektivt ind

Nu skal brandene i Albertslund stoppes. Københavns Vestegns Politi og Albertslund Kommune lader nu forstå, at man vil gå sammen om at få stoppet de mange ildspåsættelser, hvor patruljer og brandvæsen de senesste dage er rykket ud til ni brande i primært affaldscontainere
"Det er bekymrende med de mange brande rundt omkring i byen. Det kan ikke undgå at skabe utryghed, fordi det jo kan gå rigtig galt. Det er uacceptabelt og skal stoppes", siger borgmester Steen Christiansen (Soc.), der fortsætter:
"For at dæmme op for de mange ildspåsættelser er der brug for et tæt samarbejde mellem kommune, politi, forældre og borgerne mere generelt. Fra Albertslund Kommunes side flytter vi ressourcer fra klubplan til gadeplan, så vi er tæt på de unge der. Desuden har vi indledt en tættere dialog med foreninger og forældregrupper.  Det er vigtigt, at vi står sammen og alle hjælper med at få stoppet de mange ildspåsættelser.” 

Se også tv-indslag: Rullende politistation skal rydde op på Vestegnen  

To er sigtede

Ulrik Hove fra Københavns Vestegns Politi understreger, at lokalpolitiet i forvejen gør et stort arbejde med at efterforske en række lignende brande fra efteråret 2012:
"Vi patruljerer og efterforsker sagerne intenst. To lokale unge, 16 og 17 år, fik således begge betingede domme for ildspåsættelse i en container i oktober. Der er tale om unge, som tydeligvis ikke har forstået faren ved brandstiftelse. Selv mindre brande kan udvikle sig katastrofalt."
Nok engang lyder opfordringen til borgerne om at være opmærksomme og ringe til politiet, hvis man ser eller hører noget.
"Ring alarm 114, hvis du ser noget mistænkeligt, og 112, hvis der er brand", siger Ulrik Hove.
Ildspåsættelse er en alvorlig forseelse, som kan give op til 10 års fængsel og desuden medføre et erstatningskrav på mange tusinde kroner for ødelagte containere, bygningsskader og lignende.
due
Se også tv-indslag: Rullende politistation skal rydde op på Vestegnen

null

Publiceret 23 January 2013 13:15