Læserne har flere forslag til hvordan ildspåsættelserne kan stoppes.

Læserne har flere forslag til hvordan ildspåsættelserne kan stoppes.

Læsere:

Skoler, kurser og dialog kan stoppe brande

APs opfordring til læserne har bragt flere forslag på banen

Hvad skal der til for at stoppe de mange påsatte brande, der nu i flere måneder har hærget Albertslund?
Det spørgsmål stillede vi til læserne i ugens AP og på vores Facebook-side, og det har givet flere reaktioner i form af forslag.
En læser mener, at en dialog med de unge er vejen frem:
"Jeg vil foreslå kommunen at gå i dialog med de unge. Hvordan er det at være ung i Albertslund? Hvordan er klubberne? Hvordan er værestederne? Hvad kunne være anderledes?", skriver Henrik Skude, der også mener det er vigtigt at finde ud af årsagerne til ildspåsættelserne.
En anden mener, at skolerne skal mere på banen:
"De fleste forældre tror jo, at deres børn er engle, så det er også en blindgyde. Det eneste sikre er, at skolerne tager fat. En intens snak i de enkelte klasser om begrebet pyroman. At det er hamrende dyrt - lad eventuelt eleverne selv undersøge priser på reparationerne. At de bliver straffet. Hvad er straffen - eller konsekvenserne? Og måske noget om farligheden, altså for andre end dem selv", skriver John L. Christensen.
Deltag i debatten på vores Facebook-side

Send dem på kursus

Næ, kurser må være vejen frem, mener en tredje læser:
"Jeg har spekuleret på hvad der kan gøres, og kom i tanke om at have hørt om, at der med succes har været afholdt brandkurser flere steder hvor der har været lignende problemer", skriver Hanne Christiansen.
Hun henviser til et projekt fra Århus-området, hvor unge bøller har gjort det svært for Falck og brandvæsen, og derfor blev sendt på brandkursus.
Deltag i debatten på vores Facebook-side

Vær med i debatten

Du kan også være med i debatten. Har du et forslag til hvordan brandene kan stoppes, så skriv det ind på vores Facebook-side, www.facebook.com/albertslundposten.dk, eller send os en mail på ap@albertslundposten.dk
due
Deltag i debatten på vores Facebook-side

null

Publiceret 23 January 2013 11:50