Borgerlige:

Ingen dialog med brandstiftere

"Man forhandler ikke med hærværksmænd", siger Henning Lindhardt (Kons.), mens Danni Olsen (DF) opfordrer de unge til at melde sig nu

Unges udmeldinger onsdag på Albertslund Postens Facebook-side om at ville fortsætte med at brænde af, indtil man får ungdomsklubben Frihjulet genåbnet, har fået både Henning Lindhardt (Kons.) og Danni Olsen (DF) til at reagere skarpt.
Fra begge sider afvises dialogens vej overfor de unge:
"Man forhandler ikke med hærværksmænd, ligesom man heller ikke forhandler med terrorister. De må jo være bindegale, hvis de tror at de kan true og brænde sig til det de vil opnå", siger Henning Lindhardt.
"Vores udgangspunkt er, at dialogen kan vi tage når de har taget deres straf. Vi vil opfordre de unge til at melde sig nu", siger Danni Olsen (DF).
"Borgmesterens snak om dialog kommer alt for sent og der nu kun er tilbage at pakke guitaren og rundkredspædagogikken væk og gøre alt for at hjælpe politiet med at finde brandstifterne. Det er alvorligt det her, vi taler om potentielle drabsmænd. At det endnu ikke er gået mere galt, er mere held end forstand."

"Man forhandler ikke med hærværksmænd, ligesom man heller ikke forhandler med terrorister", siger Henning Lindhardt (Kons.).

En anden position

At SSP-konsulent Mikkel Nielsen har været ude med udmeldinger om at kommunen gerne vil i dialog med de unge, har Henning Lindhardt dog forståelse for:
"Han har en anden og mere vanskelig position, hvor han skal forsøge at opretholde kontakten til de unge. Min rolle som politiker er en anden, og min holdning er klart at der ikke skal forhandles med de unge overhovedet."
due

"Dialogen kan vi tage, når de har taget deres straf", siger Danni Olsen (DF).

null

Publiceret 24 January 2013 08:00