Jobcenteret i Hillerød Kommune videresendte ved en fejl en mail med personlige oplysninger om ledige. Jobcenterchef Stine Hollendsted beklager.

Jobcenteret i Hillerød Kommune videresendte ved en fejl en mail med personlige oplysninger om ledige. Jobcenterchef Stine Hollendsted beklager.

Ups:

Jobcenter sendte mail med private oplysninger om andre

Jobcenteret i Hillerød sendte ved en fejl mail med personlige oplysninger om andre arbejdsløse, skriver Ekstra Bladet

Af
Jens Berg Thomsen

Det var ikke et nyt job, der havnede i Leon Gebhards mailbox forleden fra Hillerød Jobcenter. Derimod var det en mail, hvor der stod navn og mailadresse på mere end 100 andre jobsøgende i Hillerød. Det skriver Ekstra Bladet.
"Det er bare løgn, tænkte jeg. Det er da lidt skræmmende, at de på den måde sender en komplet mailliste over kommunens arbejdsløse ud," siger Leon Gebhard til avisen.
At videregive oplysningerne er et brud på persondataloven, vurderer Peter Erik Blume, juraporfessor på Københavns Universitet. Jobcenterchef Stine Hollendsted fra Hillerød Kommune beklager.
"Der er blevet begået en dybt beklagelig fejl, og det er vi meget kede af. Det er uacceptabelt, men det kan ske. Personerne i mailgruppen er alle omfattet af akutpakken i kommunen og bliver brugt i forbindelse med mulige job. Normalt sikrer vi os, at det kun er den enkelte borger, der kan se egne oplysninger, så det er uden tvivl en fejl, at oplysningerne i dette tilfælde er synlige, siger hun.
Sagen er nu meldt til Datatilsynet.

null

Publiceret 24 January 2013 22:50