Lørdagens positive happening bliver her forberedt af en gruppe i Hillerød øst under ledelse af Ali Majid, (med bogen i midten), der til daglig er lærer på Grønnevang Skole. Privatfoto

Lørdagens positive happening bliver her forberedt af en gruppe i Hillerød øst under ledelse af Ali Majid, (med bogen i midten), der til daglig er lærer på Grønnevang Skole. Privatfoto

Profeten Muhammed skal fejres på Torvet i Hillerød

For at forbedre islams image stiller en gruppe unge op på Torvet på lørdag mellem klokken 10 og 14

Af
Vibeke Scheibel

I en tid, hvor islam ikke har det bedste ry, vil en gruppe unge gerne fortælle om alle islams gode sider.
Derfor har cirka 15 unge fra Østervang og København besluttet at markere profeten Muhammeds fødselsdag ved at stille et lille telt op på Torvet i Hillerød på lørdag den 26. januar mellem klokken 10 og 14. Forbipasserende vil blive tilbudt både kaffe, roser og gaver.
Initiativet er helt konkret taget for at skabe modvægt til alle de episoder, der har været med fundamentalistiske muslimer i løbet af den sidste tid.
"Det vil vi gerne tage afstand fra og vise, hvad profeten virkelig står for," siger Ali Majid som talsmand for gruppen.

Og happeningen falder perfekt i tråd med noget, profeten selv skulle have sagt - nemlig: »Gaver bringer hengivenhed, styrker broderskab og fjerner nag. Forær gaver til hinanden, og I vil elske hinanden«.
Ali Majid understreger dog, at guppen ikke er ude på at missionere:
"Nej, vi vil bare gerne dele gaver ud - til alle: Kristne, jøder, dyr - ja, alle!"

Undervisning om islam

Selv om det altså ikke er for at sprede islams budskab til resten af Hillerød, så er gruppens medlemmer selv blevet mere vidende om islam gennem den seneste periode.
"Ja, for gruppen har fået noget undervisning, hvor den er blevet opmærksom på, hvilket stort forbillede profeten er," fortæller Ali Majid.
 

Publiceret 25 January 2013 10:05