Erling Petersen, Blovstrød-Listen - undrer sig over sagen om lækken fra Blovstrød Svømmehal. Foto: Michael Braunstein

Erling Petersen, Blovstrød-Listen - undrer sig over sagen om lækken fra Blovstrød Svømmehal. Foto: Michael Braunstein

Undrer sig over læk fra svømmehal

"Der er mange ubesvarede spørgsmål i sagen om Blovstrød Svømmehal," siger Erling Petersen, Blovstrød-Listen, der ser frem til Teknologisk Instituts undersøgelse

Af
Af Michael Braunstein

"Den sag undrer mig på flere måder. Der er mange ubesvarede spørgsmål."
Sådan siger byrådsmedlem for Blovstrød-Listen, Erling Petersen, om sagen om Blovstrød Svømmehal, der angiveligt lækker 12.000 liter vand i døgnet.
Borgmester Erik Lund havde 17. januar indkaldt gruppeformændene i byrådet for at diskutere en fremrykning af 5,2 mio. kr. fra budget 2015 til budget 2013 til en renovering af svømmehallen. Udgangen på mødet blev, at Teknologisk Institut skal undersøge situationen i Blovstrød Svømmehal, hvorefter instituttets vurderinger skal danne grundlag for politikernes beslutninger i sagen. Klima- og Miljøudvalget er indkaldt ekstraordinært 29. januar, hvor udvalget skal foretage indstillinger til møderne i Økonomiudvalget og byrådet dagen efter.
"Det er et stort vandtab, der meldes ud. Jeg har kigget lidt på det, og ifølge vandværket har Blovstrød Svømmehal de sidste 10 år haft et vandforbrug på 3000 kubikmeter om året - så at man siger, at der er et vandtab svarende til 12 kubikmeter i døgnet, lyder voldsomt. Blovstrød Svømmehal og Engholm Svømmehal har næsten samme vandforbrug," siger Erling Petersen og fortsætter:
"Når det gælder 2012, har Blovstrød Svømmehals forbrug været på 3920 kubikmeter. Dén stigning er sket fra august, hvor et nyt vandbehandlingsanlæg blev taget i brug. Jeg tror, at det større vandforbrug kan hænge sammen med igangsætningen af det nye anlæg."
"Når jeg står i Blovstrød Svømmehal og kigger på vandmåleren, står den helt stille. Og jeg må spørge: Hvor er alt det vand henne, der løber ud? Der må da være meget sumpet et sted eller være en skade et sted."
"Jeg er meget glad for, at Teknologisk Institut nu skal undersøge situationen, så vi kan få svar på, hvad der er op og ned. Vi blev indkaldt til gruppeformandsmødet på basis af et notat, og jeg spurgte mig selv: Er dét den rigtige måde at tage beslutninger på? Efter min mening skal beslutningsgrundlaget være bedre, og det bliver det heldigvis nu," siger Erling Petersen.

Publiceret 25 January 2013 14:39