Henrik Stephansen fra Furesø Roklub slog endnu en gang verdensrekord, da der blev faholdt DM i indendørsroning. Arkivfoto: Sofie Hoffmann.

Henrik Stephansen fra Furesø Roklub slog endnu en gang verdensrekord, da der blev faholdt DM i indendørsroning. Arkivfoto: Sofie Hoffmann.

Roning:

Stephansen forbedrer verdensrekord for tredie gang

Romaskine-fænomenet og dobbelt verdensmester i letvægtssinglesculler, Henrik Stephansen fra Furesø, har endnu en gang slået verdensrekord i ergometer

Ved de danske mesterskaber i indendørsroning, der blev afviklet i går lørdag i Gladsaxe, lykkedes det den lokale roer og verdensmester, Henrik Stephansen, at slå endnu en verdensrekord. Den nye verdensrekord lyder på 5 minutter, 56 sekunder og 7/10 sekund. Stephansen har tre gange været under 6 minutter, stadig som den eneste letvægtsroer i verden, og han har hver gang forbedret verdensrekorden.
Steffen Bonde, Odder, der for en uge siden slog verdensrekord i 20 minutters ergometerroning, pressede længe Stephansen, men sygdom til Bonde i denne uge gjorde, at der aldrig for alvor blev spænding om resultatet. Bonde roede dog en personligt bedste mesterskabstid på 6:02.8, mens Thorbjørn Patscheider, Silkeborg/Bagsværd, blev nummer tre i tiden 6:15.1.
"Jeg er meget glad for igen at have slået verdensrekorden, og det gik super under løbet i dag. Mine første 1.000 meter kørte godt, og da jeg gik ind på de sidste 500 meter kunne jeg godt presse den lidt mere, end jeg umiddelbart havde troet, og jeg fik presset den ned under verdensrekorden, så det er rigtig dejligt", lyder det fra den dobbelte verdensmester i letvægtssinglesculler og OL-deltager, der nu har vundet DM i ergometer 7 år i træk. Han er samtidig femdobbelt verdensmester i disciplinen - alt sammen i en alder af 24 år.
hhs

null

Publiceret 27 January 2013 08:03