Lokal betjent og cykelhandler bortførte Thor

Politiassistent Lars Bo Lombolt, der også ejer Rungsted Cykler, tog osndag loven i egen hånd og reddede schæferhunden Thor for aflivning. Det koster ham nu formentlig jobbet som politimand

Af
Morten Timm

Morten Timm

Det var ikke en falsk politimand, der tirsdag kidnappede den dødsdømte schæferhund Thor fra et dyreinternat, men derimod politiassistent og indehaver af Rungsted Cykler, Lars Bo Lomholt.
I et interview på TV2 forklarer han, at han iført sin politiuniform og i en patruljebil kørte hen på dyreinternatet og hentede Thor få timer før den skulle være aflivet.
"Jeg er en dyreven og dyreelsker. Og da jeg hørte om den her sag, besluttede jeg, at nu skal der ske et eller andet. Jeg var kommet meget i konflikt med min egen moral, og min kærlighed til dyrene overtrumfer her min politimoral," siger den 42-årige Lars Bo Lombolt til TV2.
Han mener, at hundeloven er helt 'urimelig', og en hund som Thor skal ikke lade livet som følge af en åndssvag lov.
Sidste år bed Thor en anden hund, som efterfølgende blev syet hos en dyrlæge. I henhold til hundeloven karakteriseres det som et 'skambid', og konsekvensen for den bidende hund er aflivning.
At det lige blev Thor, som den lokale cykelhandler tog affære overfor, var en tilfældighed. Til tv-stationen forklarer Lars Bo Lomholt, at han gennem lang tid har fulgt debatten omkring hundeloven.
"Jeg gjorde det ikke kun for Thor, men for alle hunde, der er kommet og vil komme klemme i forhold til den skærpede hundelov fra 2010," siger han videre.
I interviewet ønsker han ikke at uddybe, hvordan han rent praktisk fik befriet Thor, og han ved heller ikke, hvor schæferhunden er nu, udover at den er blevet tilset af en dyrlæge.
Ved afhentningen slukkede  han for patruljebilens GPS, så man ikke kunne se, hvor han befandt sig.

Måske færdig i politiet

Lars Bo Lomholt er selv hundeejer og har været politimand  i 20 år. Han er godt klar over, at det kan være slut med politikarrieren.
Sagen er allerede overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og han har hyret Henrik Stagetorn som advokat.
"Jeg er glad for at være politimand, men jeg har godt vidst, at en af konsekvenserne kan blive, at jeg mister mit arbejde. Jeg håber ikke, jeg skal i fængsel. Det vil ødelægge min plan," fortæller Lars Bo Lomholt til TV2.
Se Web-tv: Ejer til dødsdømt hund: Thor er en blid besøgshund

Thor skulle efter planen have været aflivet i dag klokken 14.

Thor skulle efter planen have været aflivet i dag klokken 14.

Politidirektør: Uacceptabelt

Politidirektør hos Nordsjællands Politi, Finn Borch Andersen, er meget skuffet over, at en af hans betjente har taget loven i egen hånd, og til TV2 News siger politidirektøren, at Lars Bo Lomholt handling er helt uacceptabelt.
"Det er fuldstændigt uprofessionelt og i strid med alle regler, etik og moral i politiet," siger Finn Borch Andersen og tilføjer:
"Et helt grundlæggende princip for politiet, er at borgerne har tillid til, at vi følger loven. Det rokker denne sag ved. Derfor vil vi gøre alt for at vise, at det her er et enkeltstående tilfælde," siger politidirektøren til TV2 NEWS uden at ville oplyse, hvad konsekvsen bliver for den 42-årige betjent.

null

Publiceret 01 February 2013 00:02