Jakob Engel-Schmidt skulle i DøgnNetto for at købe et par liter mælk efter træning. Han endte med at måtte flygte og blive truet, fordi han afslørede tre butikstyves rapserier.

Jakob Engel-Schmidt skulle i DøgnNetto for at købe et par liter mælk efter træning. Han endte med at måtte flygte og blive truet, fordi han afslørede tre butikstyves rapserier.

V-politiker måtte flygte fra tyvebande i Netto

Folketingskandidat Jakob Engel-Schmidt afslørede tyvebande i Døgn-Netto i Birkerød og måtte efterfølgende flygte fra de vrede tyve, som truede ham på livet

Af
Steen Trolle

Folketingskandidat og tidligere landsformand for Venstres Ungdom, Jakob Engel-Scmidt, måtte torsdag aften tage flugten, da han kom ud fra Døgn-Netto i Birkerød, hvor han havde afsløret tre butikstyve.
De tre tyve, som Jakob Engel-Schmidt på sin facebookside beskriver som anden-generationsindvandrere, var svært utilfredse med, at Venstre-politikeren havde afsløret, at de havde gemt adskillige tyvekoster under jakkerne, da de gik ud gennem kassen. Det gjorde tyvene så vrede, at de stod klar til at tæske ham, da han kom ud fra butikken. Som han skrev på sin facebookside torsdag midnat:
”Har brugt den seneste time i Døgn-Netto sammen med Politiet, hvor jeg har anmeldt 3 anden generations indvandrere for trusler, tyveri og diverse. Da jeg efter træning var en tur i Netto for at handle ser jeg de tre fyre stjæle ting og sager fra hylderne. Da de går igennem kassen uden at betale spørger jeg, om der ikke gemmer sig ting i lommerne, som bør komme op på båndet. Det falder bestemt ikke i god jord og udløser en lavine af trusler og forbandelser (samt en masse jeg ikke forstod). Da jeg går ud af forretning venter der et tæskehold”.

"Temmelig tossede og store gutter"

Jakob Engel-Schmidt fortæller til bt.dk, at han var nødt til at løbe tilbage til Døgn-Netto, hvor de ansatte fik låst døren og politiet blev tilkaldt.
”Jeg tager chancen og begynder at gå min vej derfra (fra Netto). Og så begynder de at antaste mig. Jeg har ikke lyst til at bokse med tre temmelig tossede og store gutter. Jeg smider mine varer på jorden, slipper væk fra dem og løber tilbage til Netto, hvor de får låst dørene,” siger Jakob Engel-Schmidt til bt.dk
Han fortæller at han stadig er lidt rystet over episoden, som udviklede sig helt anderledes end han havde regnet med:
”Det er rystende, at man bliver truet på livet, når man påpeger noget ganske ulovligt. Danmark er et retssamfund, og jeg synes ikke, at man skal acceptere, at folk går og rapser i butikkerne, når man ser det. Der er fair nok at sige noget til dem, synes jeg. Jeg havde regnet med, at det havde udløst en flov episode, hvor de betalte for deres varer, men jeg blev stærkt overrasket,” siger Jakob Engel-Schmidt til bt.dk.
Tyvene forsvandt efter episoden, men Jakob Engel-Schmidt siger til bt.dk at han håber de snarest vil blive fanget, så da kan få en passende straf.

Publiceret 01 February 2013 10:39