At være vinmand er også et tungt arbejde. Mange flasker og kasser håndteres. Men Allan Vendelbo har mod på mere. Han er glad for arbejdet, kollegerne og kunderne, så han stiler efter at opfylde sin kontrakt, der udløber, når han bliver 67.

At være vinmand er også et tungt arbejde. Mange flasker og kasser håndteres. Men Allan Vendelbo har mod på mere. Han er glad for arbejdet, kollegerne og kunderne, så han stiler efter at opfylde sin kontrakt, der udløber, når han bliver 67.

Kvickly-profil fejrer 40 års jubilæum

Kvicklys vinmand Allan Vendelbo kan fejre 40 års jubilæum. Det startede med en cykeltur i dårligt vejr...

Af
Af Peter Klar

Det er en velkendt skikkelse i Kvickly Allerød, som 19. februar kan fejre 40 års jubilæum: Allan Vendelbo.

Det var en cykeltur i dårligt vejr, som kom til at bestemme hans livsbane.

Som 15-årig arbejdede Allan Vendelbo hos en vinduespudser i Hillerød, og turen fra hjemmet i Lynge til arbejdet tog han på cykel.

En dag, hvor vejret var meget dårligt, stoppede uddeleren Anker Nielsen i Lynge og spurgte, om han ikke havde lyst til at køre med.

Det havde den unge mand, og under køreturen til Hillerød fik de to en snak, som må have overbevist Anker Nielsen om, at han havde fundet et godt emne som lærling. Det blev til, at Allan Vendelbo begyndte som lærling i Lynge Brugsforening i 1962.

Efter læretiden på fire år var han et halvt år i HB Værløse, men han blev hentet tilbage til Lynge for at blive kommis 19 år gammel. Her var han frem til efteråret 1972, da han blev ringet op af Kvickly i Lillerød og tilbudt arbejdet som ansvarlig for mejerivarerne.

Han fik  hurtigt udvidet sit arbejdsområde med dybfrost og kolonial, og i løbet af nogle år avancerede han til førstemand.

Allan Vendelbo har været toer i det store varehus i Lillerød i omkring 25 år med forskellige titler som førstemand, butikschef og souschef.

15 millioner kroner inklusive moms var omsætningen, da Allan Vendelbo blev ansat. Nu har salget rundet 200 mio kroner eksklusive moms.

Denne udvikling har ikke været mulig uden de mange byggerier, som souschefen også var meget med i.

Allan Vendelbo har været tæt på varerne, men er også meget teknik-interesseret.

Derfor var han stærkt involveret i implementeringen af nye systemer som BoKs2, automatisk disponering og RAP, ligesom driften af Kvicklys maskinpark og edb-udstyr indgik i ansvarsområdet.

Han husker indførelsen af Kvickly-konceptet som en milepæl, da Kvickly Kæden gik i luften pr. 1. januar 1991.

I en række år var han som souschef med i bestyrelsen for Kvickly Allerød og en masse møder og udvalg som bisidder for varehusdirektøren.

Har du aldrig haft lyst til at blive uddeler?

"Jeg har haft muligheden, men jeg har altid befundet mig godt i rollen som nummer to," forklarer Allan Vendelbo.

Allan Vendelbo stoppede som souschef i Kvickly Allerød i 2009 for at blive leder af vinafdelingen. Vin er også et personligt interesseområde.

Da han overtog afdelingen i starten af 2009, solgte Kvickly Allerød vin for 9,5 millioner kroner om året. Nu er salget løftet til 12,5 millioner kroner, og Allan Vendelbo ser potentiale for mere.

"En velopfyldt, spændende afdeling med et godt sortiment er afgørende. Jeg tror også, det har en vis betydning, at jeg for det meste er synlig i afdelingen og har meget kundekontakt," vurderer Allan Vendelbo.

At være vinmand er også et tungt arbejde. Mange flasker og kasser håndteres. Men Allan Vendelbo har mod på mere. Han er glad for arbejdet, kollegerne og kunderne, så han stiler efter at opfylde sin kontrakt, der udløber, når han bliver 67.


Publiceret 11 February 2013 09:00