Steen Christiansen og Hakima Lasham Lakhrissi i Vestegnens Indvandrer Kvindecenter.

Steen Christiansen og Hakima Lasham Lakhrissi i Vestegnens Indvandrer Kvindecenter.

Marokkansk tv på besøg i Albertslund

Den fransk-marrokanske tv-kanal Atlas besøgte Albertslund og lavede optagelser med borgmester Steen Christiansen og Hakima Lasham Lakhrissi - bl.a. hos Albertslund Taekwondo KLub

Albertslund Taekwondo Klub bliver nu kendt i Marokko! De blev i hvert fald filmet af den fransk-marokkanske tv-kanal Atlas, der forleden besøgte Albertslund.
Tv-kanalen var naturligvis interesseret i at fortælle om udvekslingen mellem Albertslund og Marokko, der er kommet i stand via lederen af Vestegnens Indvandrer Kvindecenter (VIKC), Hakima Lasham Lakhrissi:
De interviewede hende for at høre, hvordan det lykkedes hende som indvandrerkvinde med marokkanske rødder, mor til 4 og hustru at bryde ud af den typiske kvinderolle, det såkaldte "dobbelte glasloft". Interviewet handlede også om Vestegnens Indvandrer Kvindecentret og de aktiviteter centret kører til daglige.
Borgmester, Steen Christiansen, kom på besøg i kvindecentret, hvor han også deltog i optagelserne til dokumentarudsendelsen.

Taekwondo-besøg

Albertslund Taekwondo Klub fik derefter besøg af tv-holdet sammen med Steen Christiansen og Hakima Lasham Lakhrissi.
Der var lejlighed til at fortælle, at klubben har 150 medlemmer, seks medlemmer har vundet danmarksmester, og tre er på landshold.
"Albertslund Taekwondo klub er en meget aktiv klub, og jeg er så stolt af, at en af initiativtagerne til oprettelse af klubben er Mimoun ELkobai, som også har marokkansk rødder. Klubben tilbyder flere unge en interesse og betyder, at mange unge ikke skal hænge på gaden", siger Hakima Lasham Lakhrissi
Borgmestereren fik en god snak med både bestyrelsesmedlemmer, trænere og forældrene. En af forældrene fortalte, hvor stor en rolle, klubben har i forhold til hendes datters udvikling.
"Klubben har medlemmer helt fra Ringsted. De kører tre gange om ugen den lange vej til Albertslund, fordi vi har kvalitet", sagde Youssef, træner i klubben.

Tid til en snak med formand, træner og forældre.

Tid til en snak med formand, træner og forældre.

Mangler plads

Klubben formand, Soulaiman:
"Vi er meget glad for borgmesterens og Hakimas besøg, og vi vil arbejde på at invitere Steen Christiansen til flere af vores aktiviteter fremover. Vores borgmester skal have kendskab til vores kvalitet og vores gode tilbud og indsatser, og det kan han få ved at deltage i vores arrangementer. Vi vil samtidig gøre opmærksom på, at vi har et stort pladsproblem. Vi har ikke plads til flere medlemmer, og der er rigtig mange unge som skal væk fra gaden og have en god interesse. Det kan vi kun gøre, hvis vi får bedre lokaler", sagde klubbens formand.

Og til slut et foto med klubbens mange medlemmer.

Og til slut et foto med klubbens mange medlemmer.

Publiceret 13 February 2013 05:00