Stabsrummet i Bernstorffsbunkeren. Foto: Jesper Villadsen, Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte

Stabsrummet i Bernstorffsbunkeren. Foto: Jesper Villadsen, Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte

Sidste chance for at gå under jorden

Bunkeren i Bernstorffsparken skal ændres fra koldkrigsbunker til musikbunker med øvelokaler for Gentoftes unge. Nu kan du opleve den inden ombygningen

Af
Af Mikael Østergaard

Normalt er den 1.100 kvadratmeter store bunker, der ligger dybt under Bernstorffsparken, lukket for offentligheden, men Lokalhistorisk Arkiv byder på historiske omvisninger onsdag den 20. februar kl. 17, 18 og 19, og for medlemmer af Kulturklub Gentofte mandag den 4. marts kl. 17.
Bunkeren blev bygget i starten af 1950'erne og udvidet i 1971-74. Bunkeren skulle tages i brug, hvis en 3. verdenskrig brød ud.
I Danmark var skrækscenariet under den kolde krig, at Sovjet angreb og kastede en altødelæggende atombombe over Københavns Rådhusplads. Skete det, skulle centrale personer fra Politiet, Civilforsvaret og Beredskabsstyrelsen opholde sig i bunkeren og lede redningsaktioner, brandslukning og evakuering i de tre amter: København, Roskilde og Frederiksborg.
I marts starter ombygningen af den gamle bunker, så den i fremtiden kan rumme øvelokaler for lokale unge musikere. Man vil forsøge at bevare bunkerens stemning, indretning og møbler, så det bliver et kreativt, musikalsk miljø, hvor man stadig har følelsen af at være i en historisk koldkrigsbunker.
Arrangementet er gratis med tilmelding på www.gentofte.billetto.dk.

Publiceret 13 February 2013 14:00