Joel Southern og hans konsulent- og oversættervirksomhed har base i familiens hus i Øster Alling.

Joel Southern og hans konsulent- og oversættervirksomhed har base i familiens hus i Øster Alling.

Amerikansk radiovært vil finde en niche i Danmark

Joel Southern er ved at løbe en virksomhed i gang som oversætter, foredragsholder og konsulent med afsæt i det amerikanske

Af
Anette Bonde

Joel Southern har aldrig tænkt på sig selv som forretningsmand, men de tankebaner har han skullet finde ind i.

Færdigheder på anden vis

I 2008 flyttede han med sin danske hustru og deres to børn til Øster Alling fra Washington DC. I USA havde han skabt sig et godt professionelt fundament som radiojournalist og radiovært, men det kunne ikke umiddelbart overføres til Danmark. Flytningen kan derfor nogle gange få ham til at føle sig som 'det tynde øl'. Hustruen kom nemlig hurtigt i gang med et nyt job, men hvad stiller en engelsk journalist og honorabel radiovært op i det danske medielandskab?
Joel Southern erkendte, at han måtte bruge sine færdigheder som journalist på anden vis. Efter flere kurser på sprogskole følte han sig klar til at tage fat. Og så er det, at han har skullet finde helt nye veje for at hente lønnen hjem.
"Jeg har aldrig tænkt på mig selv som forretningsmand, så det er ganske nyt for mig. Men jeg vil gerne gøre det enkelt, det vil sige: bruge mine færdigheder og erfaring og tjene nogle penge."

Oversætter for kongehuset

På Joel Southerns hjemmeside står der: "Joel Southern - oversættelse, medier, politik".
Og han er kommet i gang, endda i royale cirkler. Siden 2011 har han hjulpet Kongehusets Kommunikationsafdeling med engelske oversættelser og redigering af www.kongehuset.dk.
Joel Southern bærer rundt på en omfattende viden om amerikansk politik, regeringssystem og samfund. Det har flere gymnasieklasser haft glæde af, når han har været ude at holde foredrag for dem. En enkelt gang var det studerende på Syddansk Universitet, der blev lidt klogere af at lytte til ham Dansk tv har også opdaget ham. TV2 har interviewet ham i forbindelse med dækningen af præsidentvalget i 2008, og DR til "Horisont" om klimaændringer i Alaska.
Erhverv og foreninger
Med alt dette i bagagen håber Joel Southern at finde den niche, der løbende vil skaffe ham udfordringer. Også indenfor erhvervsliv og foreningsliv.
"Der er flere og flere virksomheder og foreninger, der har brug for at nå ud til engelsksprogede modtagere. Jeg kan hjælpe dem - de skal bare ringe", understreger han.

Joel Southern har en bachelorgrad i kommunikationog en Master of Arts i journalistik og public affairs samt 25 års erfaring som radiojournalist og radiovært. Han dækkede en lang række emner, blandt andet politik, miljø, klimaændringer, højesteretsbeslutninger med mere. Han mødte og rapporterede om mange prominente mennesker i politik, blandt andet den tidligere Alaska-guvernør og republikanske vicepræsidentkandidat Sarah Palin.
Joel Southern er konsulent med fokus på oversættelse fra dansk til engelsk, redigerer engelske tekster, og arbejder journalistisk med særlig ekspertise indenfor amerikansk politik, regeringssystem og samfund.

Se mere på hjemmesiden: joelsouthern.dk

Publiceret 22 February 2013 07:00