Arkivfoto.

Arkivfoto.

Betjent affyrede varselsskud mod maskerede mænd

10-15 maskerede personer udviste torsdag aften så truende adfærd, at en politimand trak pistol og skød to gange i luften

Af
Morten Timm

Morten Timm

Torsdag aften udspillede der sig et højspændt drama i Kokkedal, hvor en politibetjent fra Nordsjællands Politi så sig nødsaget til at trække sin tjenestepistol og affyre to varselskud i luften.
Episoden udspillede sig omkring kl. 22.40, hvor en patruljebil befandt sig på Holmegårdsvej. Her følte tre mænd fra henholdsvis Vanløse, Ålsgårde og Helsingør sig så truede, at de søgte tilflugt hos betjentene i patruljebilen.
Kort efter ankom der to biler med 10-15 maskerede personer. De gik truende frem mod patruljevognen, der holdt med tændt udrykningsblink.

Fem anholdt

Ifølge Nordsjælland Politis døgnrapport havde de mange personer en så truende adfærd, at den ene betjent trak sin pistol og affyrede to varselsskud i luften. Det fik de maskerede personer til at trække sig tilbage og køre fra stedet.
En anden patruljevogn fik stoppet en bil med fem unge mænd, der blev anholdt og indbragt til stationen.
De anholdte var mellem 18 og 26 år fra henholdsvis København, Frederiksberg, Frederikssund og Skovlunde.
De blev alle løsladt efter endt afhøring, men uden at fastholde nogen sigtelse mod dem.
Nordsjællands Politi har ikke oplyst om episoden er banderelateret eller har forbindelse til skyderiet i Kokkedal for nylig.

Publiceret 22 February 2013 10:30