Få et gratis klimatjek og kom igang med kampen mod ubehagelige oversvømmelser. Sådan lyder opfordringen fra Danske Anlægsgartnere inden Allerødmessen, der starter i dag.

Få et gratis klimatjek og kom igang med kampen mod ubehagelige oversvømmelser. Sådan lyder opfordringen fra Danske Anlægsgartnere inden Allerødmessen, der starter i dag.

Få et gratis klimatilpasningstjek

Tjekket er tænkt som første skridt på vejen til at stoppe ubehagelige oversvømmelser

Af
Af Michael Braunstein

Et gratis klimatilpasningstjek som første skridt på vejen til at stoppe ubehagelige oversvømmelser. Det er resultatet af en aftale, miljøminister Ida Auken har indgået med fagfolk over hele landet. Tjekket kan spare boligejere både bekymringer og penge.
De senere års skybrud er en forsmag på en type af vejr, som vi får mere af fremover. Mange boligejere har ikke investeret i tiltag for at sikre huset mod ekstremt vejr. Mange er ikke klar, at de også selv har et ansvar for at sikre deres hjem mod oversvømmelse. Og mange ved ikke, hvad de skal gøre for at få et hjem, der er mere forberedt på voldsommere regn.
Derfor har miljøminister Ida Auken har samlet flere brancher og indgået en aftale om at tilbyde danskerne et gratis klimatilpasningstjek af boligen.
På Allerødmessen vil anlægsgartnere fra Danske Anlægsgartnere være repræsenteret. De vil blandt andet gøre opmærksom på det gratis klimatilpasningstjek, som de tilbyder at lave hos boligejere.
Knap 200 kloakmestre og anlægsgartnere tilbyder at lave et gratis klimatilpasningstjek hos borgerne. Når de gennemfører et klimatilpasningstjek, undersøger de bl.a., om der tidligere har været problemer med vand, hvordan huset er placeret på grunden i forhold til omgivelserne, og om afløb i kælder kan give oversvømmelse.

null

Publiceret 22 February 2013 07:00