Pia Olsen Dyhr besøgte vandværk i Allerød

Lynge Overdrevs Vandværk lagde torsdag morgen hus til et ministerbesøg, da handelsminister Pia Olsen Dyhr lagde vejen forbi

Af
Tekst og foto: Mads Hussing

Allerød kommune fik lagt masser af grus ud på den lille vej Kai Hoffmannsvej, så handelsminister Pia Olsen Dyhr ikke gled på den sne- og isbelagte vej ind til Lynge Overdrevs Vandværk.

Her stod vandværkets formand Kjel Bording Johansen klar til at modtage ministeren, og det samme gjorde repræsentanter for Allerød kommune og for firmaet Robotek, der har leveret den tekniske løsning til vandværket.

Det var netop den tekniske løsning, som handelsministeren skulle kigge på. Det er en løsning, der hedder Blue Control, og som er udviklet af en virksomhed i Birkerød.

"Jeg anser vandområdet for at have et meget stort eksportpotentiale, da mange årtiers fokus på miljøet har gjort os førende inden for området," siger Pia Olsen Dyhr og fortsætter:

"Optimeringer inden for vandsektoren er vigtige - ikke bare i Danmark, men også i resten af verden. Med stigende knaphed på vandressourcer er vandspild hos vandforsyninger et af de helt store globale problemer".

Efter besøget på Lynge Overdrevs Vandværk gik turen videre til Birkerød, hvor handelsministeren skulle besøge Robotek.

null

Publiceret 22 February 2013 13:15