Belectric har bygget over 3.000 industrianlæg med en samlet kapacitet på over 1,2 GW.

Belectric har bygget over 3.000 industrianlæg med en samlet kapacitet på over 1,2 GW.

Solcelle-gigant er kommet til Allerød

Belectric er verdens største installatør af solcellesystemer

Af
Af Peter Klar

Belectric, som man i år kan møde på Allerødmessen, er verdens største installatør af solcellesystemer og har etableret sig i Allerød med et nordisk datterselskab.

"Belectric henvender sig primært til erhvervskunder, men installerer også solcellesystemer til privatkunder. Belectric, som er en tysk koncern, har bygget over 3.000 industrianlæg med en samlet kapacitet på over 1,2 GW. Belectric har udviklet mange forskellige løsninger indenfor solceller, blandt andet parkerings- og carport løsninger," siger direktør i Belectric Nordic, Jim Jakobsen.

For eksempel tilbyder Belectric en carport, som er udstyret med solceller og markedsføres som "køb carport med 25.000 km til din el-bil". Carporten og ladestation er udviklet sammen med bilproducenterne og tilbydes bl.a. tyske kunder, samtidig med at de køber en el-bil.

"På erhvervssiden forventer vi snart at installere det første industrianlæg i Danmark. Vi er også i dialog med et par af Carbon20-virksomhederne i Allerød Kommune og er i gang med at forberede tilbud," siger Jim Jakobsen.

Belectric er startet som en komponentleverandør til solcelleindustrien, og koncernen tæller idag over 50 datterselskaber, som producerer alt lige fra skruer, kabler og fastgørelsesmaterialer til komplette montagesystemer, som både anvendes i egne systemer og som sælges til andre firmaer i solcellebranchen. Belectric førende brands er for eksempel Padcon Gmbh og Jurchen Technology GmbH.

Publiceret 22 February 2013 08:00