Hungorillaen Minnie med sin nyfødte han.

Hungorillaen Minnie med sin nyfødte han.

TV:

Her er den nye gorillaunge i Givskud Zoo

Nyfødt gorillaunge kom en måned tidligere end forventet

Da dyrepasserne i Givskud Zoo mødte på arbejde tidligt lørdag morgen den 16. februar, viste hungorillaen Minnie stolt en nyfødt unge frem. Det var en lille han, som er Minnies femte unge på 12 år. SE TV-INDSLAG HER:
"Vi blev en smule overraskede, da ungen kom en måned før forventet. Men det gav ingen problemer, for Minnie er den perfekte mor. Hun har stor erfaring og er meget omsorgsfuld," fortæller direktør Richard Østerballe fra Givskud Zoo.
Faren til den nyfødte unge er hangorillaen Samson på godt 40 år. Han er ved at nå en alder, hvor han ikke længere kan forventes at kunne levere unger. Faktisk er man i Givskud Zoo stadig i tvivl, om Samson er far til den forrige gorillaunge, Yebah, eller om det er en af de ældste unger, Kidogo, der er faren.
Men denne gang er der ingen tvivl om, at Samson er faren. Kidogo blev nemlig flyttet til Krefeld Zoo i Tyskland i marts 2012, så han er udelukket, fordi hunnen er drægtig i 8½ måned.
"I maj 2012 mistede Minnie en stor hununge, Ma Yah, på grund af en tarminfektion. Det er kendt, at så længe ungerne dier hos moren, kommer hunnen ikke i brunst igen, og der kan nemt gå op til tre år imellem, at hun føder. Da Minnie mistede ungen, forventede vi da også, at hun hurtigere ville komme i brunst igen, og det var præcis, hvad der skete," forklarer Richard Østerballe.

null

Publiceret 22 February 2013 15:15