Hillerød Forsyning overtager Gørløse Fjernvarme, sådan som det også er sket i Skævinge. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Hillerød Forsyning overtager Gørløse Fjernvarme, sådan som det også er sket i Skævinge. Arkivfoto: John Jessen Hansen

Gørløse får billigere fjernvarme

Hillerød Forsyning overtager Gørløse Fjernvarme og lover, at priserne vil falde

Gørløses borgere skal fremover trække mindre ud af bankbogen for at få varmet deres boliger op.
Per 1. maj overtager Hillerød Forsyning nemlig Gørløse Fjernvarme, og det betyder, at Hillerøds lavere varmepriser kommer borgerne i Gørløse til gavn. Gørløses fjernvarmepriser er blandt de ti højeste i landet, så ændringerne vil kunne mærkes, mener formand for Gørløse Fjernvarme A.m.b.a, Henning Jørgensen:
"Vi er rigtig godt tilfredse. I Gørløse koster det omkring 35.000 at varme et standardhus op, mens prisen i Hillerød ligger på omkring 12.000 kroner. Så det vil blive billigere, selvom vi skal betale et ekstra beløb oveni," siger han.
Det ekstra beløb dækker omkostningerne for Gørløse Fjernvarmes lån, som Hillerød Forsyning nu overtager. Samme model som blev brugt, da Hillerød Forsyning overtog værket i Skævinge.

Den bedste løsning

Bestyrelsen arbejdede i 2011 på at undgå de høje tariffer ved at købe værket af E.On, og den overtagelse er netop blevet en realitet per 1. marts i år. Men bestyrelsen har samtidig været i dialog med Hillerød Kommune og Hillerød Forsyning - en dialog som overbeviste bestyrelsen om, at den bedste løsning for fjernevarmekunderne i Gørløse er, at Hillerød Forsyning overtager værket.
"Vi mener, det er den bedste løsning, fordi det vil blive langt billigere end den pris, vi selv kan levere varmen til. Samtidig kan vi se landet over, at alle mindre værker går i den retning. Det er svært at være lille. Så er man meget afhængig af gasprisen, og en hændelse har stor betydning på et lille område - Ikke på et stort," siger Henning Jørgensen.

Betydelig reduktion

Hillerød Forsyning overtager ifølge en pressemeddelelse værket i Gørløse for at udbygge, optimere og sikre varmeforsyningen i kommunen:
"Overtagelsen af Gørløse Fjernvarme betyder, at Hillerød Forsyning fortsat kan sikre en billig varme til kunderne samtidig med en høj forsyningssikkerhed. Særligt for Gørløse betyder det en betydelig reduktion af fjernvarmepriserne allerede fra maj 2013," udtaler direktør i Hillerød Forsyning, Alaa Barky.
Overtagelsen blev godkendt af Hillerød Forsynings generalforsamling tirsdag den 19. marts og finder sted per 1. maj. Det er Hillerød Kommune, som ejer Hillerød Forsyning.
Der vil blive afholdt et informationsmøde i Gørløse i nærmeste fremtid.

null

Publiceret 21 March 2013 15:35