“Det bliver kedeligt uden gymnastik og det er ærgerligt, det er slut,” siger Mette Baggersgård.

“Det bliver kedeligt uden gymnastik og det er ærgerligt, det er slut,” siger Mette Baggersgård.

“Jeg kan slå kolbøtter i luften”

Sådan siger Mette Baggersgård. Hun har downs syndrom, er gymnast og ti-årsjubilar på det motorikhold i Hørning, der nu lukker

Af
Anne Mathilde Friis Larsen

Mette Baggersgård fra Hørning er 14 år, og de sidste ti år har hun gået til gymnastik på et helt særligt grundmotorikhold i Hørning.
Motorikholdet er for børn med motoriske eller sociale vanskeligheder. Nogle af gymnasterne har ADHD, andre helt almindeligt koncentrationsbesvær, en har infantil autisme og Mette Baggersgård har downs syndrom.
“Jeg kan rigtig godt lide at gå til gymnastik. Det er sjovt, og jeg kan slå kolbøtter fra den ene ende af madressen til den anden. Det er mere end ti. Så er jeg helt rundtosset bagefter” fortæller den unge gymnast.
“Jeg kan også lave kolbøtter i luften og kravle i ribberne,“ fortæller Mette Baggersgård.
Hun har glædet sig til at komme afsted til gymnastik hver eneste mandag, og hun sætter stor pris de to trænere, Marianne Hansen og Line Frederiksen.
“Marianne og Line er gode. Jeg er rigtig glad for dem, fordi jeg kender dem så godt,” siger Mette Baggersgård.
Ingelise Baggersgård, Mettes mor, har kun rosende ord til holdet og trænerne.
“Mette har lært utroligt meget af at være på det hold, og det er ikke mindst de to træneres skyld. Man kan ikke sætte hvem som helst til at træne sådan et hold. Det kræver stor indsigt i børnenes vanskeligheder, både de sociale og motoriske,” siger Ingelise Baggersgård.
Holdet blev på et tidspunkt delt i to aldersgrupper, og det har været godt for Mette Baggersgård, som er den ældste på holdet.
“Motorikholdet har helt sikkert været medvirkende til, at Mette har lært at cykle”
Ingelise Baggersgård
Motorikholdet har haft særlig fokus på at give gymnasterne balast og bassale færdigheder.
“Mette og de andre har lært mange ting gennem leg. I og med at de kun er 14 på holdet, har der været god tid til alle, og ingen har følt sig særlige i den henseende,” fortæller Ingelise Baggersgård.

Holdets sidste opvisning

Søndag 7. april var der forårsopvisning for alle gymnastikhold i Hørning Gymnastik i Hørning Hallen. Mette Baggersgård havde store forventninger til dagen, da Lokalavisen mødte hende hjemme i køkkenet torsdagen før.
“Jeg glæder mig til opvisningen. Jeg skal have hat og stok med, og vi skal synge Livstræets sang, men jeg vil ikke synge den for dig nu. Det er noget, vi har øvet. Bagefter skal jeg have cola og pomfritter. Det er bare det bedste,” siger den unge pige med et stort smil.
“Det bliver kedeligt, og det er ærgerligt, at det er slut,” siger Mette Baggersgård. Hun har dog allerede planer for, hvad den ekstra tid skal bruges til.
“Jeg vil gerne gå til cheer leader i Viby. De har så flotte kjoler og pompom'er”.

Ti-års jubilaren fremhævet

Mette Baggersgård blev fremhævet som jubilar for sine ti år på holdet ved søndagens forårsopvisning i Hørning Hallen. Det var samtidig holdets sidste opvisning.

Publiceret 01 May 2013 08:30