Radikal Ungdom Ballerup-Egedal og Venstres Ungdom Egedal foreslår, at unge på Egedal Gymnasium får mulighed for at stemme til kommunalvalget i november på selve gymnasiet. (Arkivfoto)

Radikal Ungdom Ballerup-Egedal og Venstres Ungdom Egedal foreslår, at unge på Egedal Gymnasium får mulighed for at stemme til kommunalvalget i november på selve gymnasiet. (Arkivfoto)

Lad unge stemme på gymnasiet

Radikal Ungdom og Venstres Ungdom i Egedal, vil give de unge på Egedal Gymnasium mulighed for at stemme på gymnasiet til kommunalvalget. Det skal ske for at få flere unge til at stemme

Flere unge skal stemme til det kommende kommunalvalg end i 2009. Det mener både Radikal Ungdom Ballerup-Egedal og Venstres Ungdom Egedal.
"Vi foreslår, at kommunens gymnasieelever får mulighed for at brevstemme på gymnasiet før valgdage," siger Philip Hesselbjerg, der er kandidat for Radikale Venstre til kommunalvalget i Egedal Kommune.
Ved kommunalvalget i 2009 var valgdeltagelsen blandt unge mellem 18 og 24 foruroligende lav. Kun 35 procent af de 18 til 24-årige er helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget til november. Hvorimod tallet for den samlede befolkning er 61 procent, skriver Radikale Venstre i en pressemeddelelse.

Demokratisk problem

Det er et stort demokratisk problem, og det burde være en topprioritet for alle kommuners lokalpolitikere at få lavet om på, mener de to ungdomspartier.
"Brevafstemningen kunne finde sted på en ordinær skoledag. Eventuelt i forlængelse af en paneldebat med kommunalvalgskandidaterne fra alle partierne," siger Philip Hesselbjerg og fortsætter:
"Vi tror på, at gymnasieelevernes interesse for kommunalpolitik vil vækkes ved, at de selv aktivt skal tage stilling umiddelbart efter. Samtidig vil det sende et signal om, at kommunen ønsker at inddrage de unge i det lokale demokrati."
De to ungdomspartier vil nu gå i dialog med borgmester Willy Eliasen (V). De vil invitere sig selv til et møde hos ham, så de sammen kan diskutere ungdomspartiernes forslag.

Publiceret 22 May 2013 07:00