Mandag den 17. juni letter det første Alsie Express-fly fra Sønderborg Lufthavn med kurs mod København.

Mandag den 17. juni letter det første Alsie Express-fly fra Sønderborg Lufthavn med kurs mod København.

Ny flyrute mellem Sønderborg og København

Alsie Express lover flere afgange, fornuftige priser og større fly på den nye rute til København

Af
Af Svend Mikael Larsen

Mandag den 17. juni letter det første Alsie Express-fly fra Sønderborg Lufthavn med kurs mod København. Med fem daglige afgange på hverdage og to på lørdage og søndage får Sønderjylland og grænseregionen langt større dækning end i dag til gavn for både erhvervslivet, privatkunder og turismen.
Bag den nye og ambitiøse forbindelse står Danfoss og det sønderjysk-baserede flyselskab Air Alsie.
Baggrunden for samarbejdet er et stort lokalt ønske om at sikre en varig og stabil flyrute med flere afgange, som har været efterspurgt i årevis og ikke mindst efter Cimber Airs konkurs i 2012.
?For Danfoss er tilgængelighed til og fra Sønderborg af allerstørste betydning. Danfoss er en global virksomhed med små 5.000 ansatte i grænseregionen, og derfor er en stabil flyforbindelse med tilstrækkelig kapacitet til og fra Sønderborg Lufthavn af vital betydning,? fortæller Per Have, direktør for Bitten & Mads Clausens Fond, der står bag investeringerne i de to nye fly, som indsættes på ruten.
Med de øgede frekvenser og en bedre service håber Alsie Express at kunne udvikle potentialet for ruten.
?Vi er helt overbeviste, om at der er et stort vækstpotentiale for ruten – ikke mindst på grund af et opland med masser af driftige, internationalt orienterede virksomheder og næsten en million indbyggere på nærmeste hold. Vi vil gå meget målrettet efter at tiltrække langt flere kunder fra Flensborg-området – forbindelsen til København er jo et glimrende alternativ til Hamborg bl.a. i kraft af en attraktiv Sønderborg Lufthavn, som har gratis parkering og hurtig check-in,? siger Henrik Therkelsen, adm. direktør for Alsie Express.
Alsie Express er etableret som søsterselskab til Air Alsie, som med 25 års erfaring er Europas største udbyder inden for executive-flyservice.
Billetsalget starter mandag den 10. juni.

Fakta
Ruteflyvningen indledes den 17. juni, billetsalget åbner på www.alsieexpress.com på mandag den 10. juni.
Alsie Express er etableret den 22. april 2013 som et søsterselskab til Air Alsie. Begge selskaber er ejet af Sandma Holding A/S.

Publiceret 07 June 2013 09:00