Ny chokvideo:

Se tricktyve lænse mands konto

Nordsjællands Politi har nu frigivet overvågningsvideoen fra et frækt tricktyveri, som blev begået mod en 81-årig mand fra Værløse torsdag den 6. juni. Håbet er, at nogen kan genkende de to samarbejdende tyveknægte.
SE DEN CHOKERENDE VIDEO HER:
På videoen, som er optaget den 6. juni klokken 16:04 ved en dankortautomat i Værløse Bymidte, ser man den 81-årige i færd med at hæve penge, da en tricktyv prikker ham på skulderen og spørger, om det er hans 150 kroner, som ligger på jorden - 150 kroner, som tyven kort forinden selv har smidt. Da den 81-årige bukker sig efter pengene, bytter en medsammensvoren hans dankort ud med et tilsvarende, som de to har haft held med at stjæle fra en anden bankkunde tidligere.
Et klassisk trick, som flere danske efterhånden er faldet for, og som videoen her viser, kun tager tyvene få sekunder at udføre.
"Det ekstraordinært frække i denne episode er, at den ene tyv ikke engang flygter fra stedet, efter han har stjålet kortet. Han venter pænt, til den 81-årige er færdig, og går så selv igang med at hæve penge," siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, som har disse råd til folk, som hæver penge i hæveautomater:
"Du skal ikke lade dig distrahere, når du står ved en hæveautomat. Hvis du skulle blive prikket på skulderen og spurgt om du ejer pengesedler, som ligger på jorden, skal du blot fuldføre dit forehavende og herefter henvende dig i banken og fortælle, hvad du har oplevet. Banken vil da hjælpe dig med at spærre dit kort og kontakte politiet," siger Henrik Suhr.
SE DEN CHOKERENDE VIDEO HER:
Se samme trick udført ved en tidligere lejlighed: KLIK HER
Signalementet på de to tricktyve fra Værløse Bymidte lyder:
A: mand, 20-25 år, 175-180 cm, alm. af bygning, mørkt kort hår, iført blå/hvid ternet skjorte, knælange blå slidte jeans med huller, blå sejlersko, hvide ankelsokker, medbragte en mørkeblå rygsæk med brede skulderstropper på ryggen.
B: mand, 20-25 år, 175-180 cm, alm. til kraftig af bygning, kort kommunefarvet hår, iført mørkeblå cap, grå trøje med lynlås med rødlig polo eller lignende under, beige bukser.
Nordsjællands Politi hører gerne fra folk som har oplysninger i sager. Ring på 1-1-4.

null

Publiceret 17 June 2013 16:15