Furesø Kommune og Nordsjællands Politi har lavet en aftale, der betyder, at 1.200 kommunale mobiltelefoner kobles på sms-tjenesten 'Tryk Politi'. Arkivfoto: Martin Warming

Furesø Kommune og Nordsjællands Politi har lavet en aftale, der betyder, at 1.200 kommunale mobiltelefoner kobles på sms-tjenesten 'Tryk Politi'. Arkivfoto: Martin Warming

1.200 kommunale mobiltelefoner skal hjælpe politiet

Furesø Kommune har lavet en aftale med Nordsjællands Politi, der betyder, at de kommunale mobiltelefoner nu kobles på ordningen 'Tryk Politi'

Af
Martin Warming

Martin Warming

Furesø Kommune arbejder målrettet med at skabe en tryg kommune for alle at bo og færdes i. Som led i dette arbejde har Furesø Kommune og Nordsjællands Politi nu indgået et partnerskab, og fra og med den 25. juni indgår cirka 1.200 kommunale arbejdsmobiler i politiets sms-tjeneste 'Tryk Politi'.
”Furesø er en tryg kommune, og det skal vi blive ved med at være. Vi har allerede et godt samarbejde med Nordsjællands Politi på en lang række områder. Det styrker vi nu ved aktivt at inddrage en meget stor medarbejdergruppe”, siger borgmester Ole Bondo Christensen i en pressemeddelelse.
Furesøs medarbejdere færdes hver dag i store dele af lokalområdet, og målet med det styrkede samarbejde med politiet er, at Furesø bliver ved med at være en tryg kommune at bo og færdes i.
Ved at tilmelde sig ordningen 'Tryk Politi' vil kommunens ansatte modtage SMS-beskeder fra politiet i forbindelse med for eksempel efterlysninger af bortgåede, mistænkelig forhold eller ved særlige indsatser, for eksempel indbrud og tricktyverier.
”Det er ikke rart at komme hjem til en bolig, hvor der har været indbrud. Det er en stor belastning for dem, det går ud over. Som et led i at skabe mere tryghed i lokalområdet er vi derfor rigtig glade for det nye samarbejde omkring sms-tjenesten”, siger politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi.
Han er overbevist om, at et bedre samarbejde mellem politi og kommunens medarbejdere kan føre til oplysninger, som ellers sjældent ville se dagens lys.
”Ordningen er naturligvis frivillig, og medarbejderne kan framelde sig til hver en tid, men det er forhåbningen, at alle vil være med til at gøre en forskel”, siger Ole Bondo Christensen.
Alle har mulighed for at tilmelde sig sms-tjenesten 'Tryk Politi' på hjemmesiden ww.hjaelppolitiet.dk.

null

Publiceret 24 June 2013 14:00