Lynge skole var en af de institutioner, som sidste år blev ramt af hærværk. Foto: Mads Hussing.

Lynge skole var en af de institutioner, som sidste år blev ramt af hærværk. Foto: Mads Hussing.

Bedre udstyr i kampen mod skole-hærværk

Allerød Kommune har købt nye kameraer og nyt overvågningssystem for at holde mere øje med sommerferiens hærværk og afbrændinger på skolen - og servicevagten kan nu se optagelser på sin iPad.

Af
Af Niels Idskov

Det er med nye kameraer og nyt overvågningssystem, at Allerød Kommune går ind i sommerferie-perioden. Det sker fordi sommerferien desværre er højtid for hærværk på skoler og daginstitutioner.
'Man kan ikke sige, at det er slemt med hærværk i Allerød, men det er alligevel sådan, at der sker en del hærværk og afbrændinger på visse skoler, og med det nye udstyr er vi bedre klædt på til situationerne,' siger Ulrik Bjelbæk, der er viceberedskabschef og risikokoordinator i Allerød Kommune.
'De nye kameraer optager i en væsentlig bedre kvalitet, så vi nemmere kan identificere gerningsmændene. Derudover kan servicevagten se optagelser fra fx legepladser "live" på sin iPad. Den mulighed var der ikke sidste år, og den er især nyttig, hvis vi får et tip om problemer her og nu. Herefter kan vi hurtigt bedømme, hvilken indsats der er brug for,' udbygger Ulrik Bjelbæk.
Der er ikke installeret videkameraer på alle skoler, men kun der, hvor der før har været problemer. Gode kameraer er ikke det eneste initiativ mod hærværk og vold. Allerød Kommune har også ansat otte sikkerhedsvagter, der kører rundt i kommunen på skift medbringende deres iPad. Vagterne kan så vælge at køre ud og hilse på og forebygge kriminelle handlinger. I grelle tilfælde tilkalder de naturligvis politiet.
Overvågningssystemet er leveret af den danske virksomhed Milestone Systems.

Publiceret 28 June 2013 10:24