Sebastian er færdig med at skrive en ny musical over eventyret om Hodja fra Pjot. Stykket opføres af Mastodonterne til august 2014 i FrederiksborgCentret.

Sebastian er færdig med at skrive en ny musical over eventyret om Hodja fra Pjot. Stykket opføres af Mastodonterne til august 2014 i FrederiksborgCentret.

Sebastian klar med ny musical

Sebastian har lagt sidste hånd på en ny musical over Ole Lund Kirkegårds eventyr om Hodja fra Pjort som får urpremiere i FrederiksborgCentret i efteråret 2014

Af
Af John Jessen Hansen

Sebastian er nu færdig med at skrive en ny musical over eventyret om Hodja fra Pjot. Urpremieren spilles for publikum i efteråret 2014 fremført af teatergruppen Mastodonterne, der under ledelse af Steen Lünell holder til og øver i Hillerød.
Hodja fra Pjort-sangen, kendt af de fleste børn og voksne i Danmark, skrev Sebastian allerede i 1984 til sit album "Tusind og en nat" og til en spillefilm af samme navn som sangen.
Den sang får nu følgeskab af 15-20 helt nyskrevne sange, i en særlig musical-dramatisering og udvidelse af historien, som Sebastian har fået tilladelse til at lave af forfatterens familie. Komponisten står, udover sangene, selv for det nye manus og instruktion af forestillingen.

Nye figurer og hændelser

"En opsætning der vil tilstræbe Ole Lund Kirkegaards oprindelige eventyrlige univers og stemning, men også byde på nye figurer og hændelser om drengen Hodjas forunderlige og farefulde færd ud i verden", siger teaterleder Steen Lünell, der også kan fortælle, at omkring 80 mastodonter ventes at fylde scenen med sang og dans i en dejlig fortælling om det magiske flyvende tæppe.
Audition til forestillingen vil blive holdt i januar 2014 og "Hodja" får verdenspremieren i FrederiksborgCentret i Hillerød i august 2014 og fortsætter i Tivolis Koncertsal i efterårsferien.

Fakta om Mastodonterne

Mastodonterne har eksisteret siden 1988, og bestræber sig altid på at levere en uforglemmelig oplevelse til publikum.
Mastodonterne opsætter typisk én stor produktion årligt, og har som mål, at variere disse forestillinger, så der skiftevis spilles børneforestillinger og forestillinger for voksne.
Flere af produktionerne er opsat i tæt samarbejde med komponisten og sangskriveren Sebastian, der udover at instruere truppens forestillinger, også skrev en helt ny musical - Klokkeren fra Notre Dame - til Mastodonterne.
Gennem de seneste år har Mastodonterne opsat blandt andre Disneys Skønheden og Udyret, Den nye Cyrano, Ronja, Pippi, Peter Pan og Les Miserables på så varierede spillesteder som Koncertsalen i Tivoli, Cirkusbygningen, Tap 1, Slotshaven i Hillerød og FrederiksborgCentret i Hillerød.

Publiceret 28 June 2013 11:44