Sådan så det brændte bord og den ødelagte terrasse ved roklubben ud fredag formiddag. Men det kunne have været meget værre, hvis ikke branden var blevet opdaget hurtigt. Foto: Niels Ryhding

Sådan så det brændte bord og den ødelagte terrasse ved roklubben ud fredag formiddag. Men det kunne have været meget værre, hvis ikke branden var blevet opdaget hurtigt. Foto: Niels Ryhding

Unges festbål skyld i brand ved roklub

Rungsted Roklub beder nu unge om at tænke sig om, efter at der fredag morgen for anden gang inden for kort tid var en brand ved roklubben

Af
Steen Tue Bjerborg

For anden gang i denne måned er Rungsted Roklub fredag morgen blevet ramt af en brand, der kunne have udviklet sig meget mere alvorligt, hvis den ikke var blevet opdaget hurtigt.
"Vores ene bord på terrassen er brændt helt ned, og terrassen er også ødelagt. Men det kunne have været hele roklubben, det var gået ud over, hvis ikke nogle unge tilfældigvis var kommet forbi og havde alarmeret brandvæsenet hurtigt," siger Hanne Solbjerg, der er formand i Rungsted Roklub.

Unges bål

Branden opstod på grund af et bål, som nogle unge havde tændt på bordet, da de havde udvalgt sig den udendørs terrasse foran roklubben til en festlig anledning. Og det er ikke første gang, at det sker.
Natten imellem den 7. og 8. juli brændte et andet bord ved klubben ned af nøjagtig samme grund.
Roklubben beder derfor nu de unge om at tænke sig bedre om og benytte de fuldt lovlige bålpladser, der er lige i nærheden.
"Vi ved godt, at de unge holder til hernede. Men vi er kede af, at de ødelægger noget. Og denne gang kunne det altså være gået rigtigt galt," siger hun og understreger, at det er for de unges egen skyld.
"De risikerer jo at få en straf og dermed en plettet straffeattest, bare fordi de ikke har tænkt sig ordentligt om."

Talt med unge

Roklubben har nu anmeldt branden til politiet. Men klubben fandt ved et tilfælde allerede om morgenen ud af, hvem det var, der stod bag og har derfor taget en alvorlig snak med de unge.
"De var meget chokerede og kede af det. Så det bekræfter mig i, at det handler om manglende omtanke," fastslår Hanne Solbjerg, der derfor håber, at det, at der nu kommer mere fokus på det, kan lægge en dæmper på lysten blandt de unge til at brænde bål af ved roklubben.

Publiceret 28 June 2013 14:45