Stengården på Høveltevej 40 indvier ny sti nu på lørdag klokken 12.

Stengården på Høveltevej 40 indvier ny sti nu på lørdag klokken 12.

Indvielse af ny vandresti:

Oplev 3.000 høns helt tæt på

Ny vandresti i Nordsjælland bringer vandrerne tættere på hønsenes liv

Lørdag åbner den økologiske gård Stengården på Høveltevej 40 i Bregnerød i Nordsjælland for en helt speciel vandresti.
På Stengården bor der cirka 3.000 høns, som har en 25.000 kvadratmeter stor frugtplantage som hønsegård. Rundt om hele hønsegården har ejerne Elisabeth og Jens Otto Rasmussen nu etableret en sti, som er åben for alle. Stien er en trampesti og man kan ikke regne med at have barnevognen med.

Stien bringer vandrerne helt tæt på hønsenes liv længere væk fra hønsehuset og giver mange fine indkig under æbletræerne. På turen kommer man også til at gå i kanten af en kornmark, videre langs grønsagsmarken med store græskarplanter og mange forskellige slags rodfrugter.
På slutningen af turen går man lige forbi hønsehuset, hvor en stor netdør giver et fint indtryk af hønsenes indendørs faciliteter.
Det er et ønske fra mange af kunderne i Stengårdens store gårdbutik, om at komme til at se mere af Stengårdens alsidige produktion, der har ført til etableringen af stien. Samtidig var vi så heldige sidste år at modtage et pengebeløb fra Gaia-fonden, som vi bruger til noget informationsmateriale til vores gæster og kunder.
Stien åbnes officielt lørdag 29. Juni klokken 12. Til at klippe det grønne silkebånd over kommer Formand for Miljø-, Teknik og Erhvervsudvalget i Furesø Kommune Preben S Pettersson.
Furesø kommune er i gang med en omlægning af kosten i kommunens institutioner til økologi og køkkenerne har netop modtaget blandt andet 10 økologiske guldmærker for at have over 90 % økologi i kosten.
I forbindelse med uddannelsen af køkkenpersonalet til at lave mere økologisk mad besøgte køkkenlederne en række økologiske gårde for at se produktionerne i virkeligheden og herunder også Stengården, som udover æg, også producerer oksekød og omkring 50 forskellige slags grønsager.
Til de første der gennemfører stien vil der være en æggesandwich og et glas æblemost.

null

Publiceret 28 June 2013 11:09