Erhvervs-venligheden halter i Nordsjælland

Det viser analyse fra Dansk Byggeri. Allerød udmærker sig dog med en plads som nummer 44

Af
Af Michael Braunstein

En ny analyse fra Dansk Byggeri placerer flere af de nordsjællandske kommuner blandt de mindst erhvervsvenlige i hele landet. Allerød er dog blandt de kommuner, der udmærker sig.
Dansk Byggeri konstaterer, at det ikke er lige meget, hvor man placerer sin virksomhed, og at der i Nordsjælland er stor forskel på, hvor erhvervsvenlige kommunerne er. Gribskov, Allerød og Frederikssund udmærker sig i den nye analyse ved at placere sig som henholdsvis nummer 32, 44 og 48 på ranglisten over Danmarks mest erhvervs- og byggevenlige kommuner, mens Halsnæs, Fredensborg og Egedal er at finde i den anden ende af skalaen.
"Virksomhederne slås i forvejen for at komme igennem den økonomiske krise, og derfor er det vigtigt, at kommunerne hjælper til med at gøre det nemt at være virksomhed. Jeg havde selvfølgelig gerne set, at flere af vores lokale kommuner lå i den erhvervsvenlige halvdel af analysen, men sådan er det ikke gået. Jeg glæder mig i stedet over de tre nordsjællandske kommuner, som gør det godt og ligger blandt den bedste halvdel, selvom der også her er plads til forbedringer," siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen.
I analysen bliver der målt på 31 forskellige parametre, og generelt viser analysen, at de jyske kommuner er langt mere erhvervsvenlige end de sjællandske.
"Når en kommune gør sig umage med at være erhvervsvenlig, så betyder det f.eks., at der er åbent på genbrugspladsen i håndværkernes arbejdstid, at virksomhederne ikke skal vente på en byggetilladelse, at der ikke opkræves unødige gebyrer og afgifter, at jobcentrene aktivt hjælper virksomhederne med at finde nye medarbejdere osv. Det giver vores virksomheder mulighed for at bruge kræfterne på at udvikle forretningen og skabe lokale arbejdspladser. Det er jo det, som vi alle sammen skal leve af, og derfor er det vigtigt, at de nordsjællandske kommuner skruer op for erhvervsvenligheden," siger Jørgen Simonsen.

Sådan placerer de nordsjællandske kommuner sig:

32. Gribskov
44. Allerød
48. Frederikssund
61. Furesø
65. Hillerød
86. Helsingør
91. Hørsholm
93. Halsnæs
94. Fredensborg
96. Egedal

Publiceret 01 July 2013 07:00