Favoritten snuppede sejren i et dramatisk derby. Foto: Burt Seeger

Favoritten snuppede sejren i et dramatisk derby. Foto: Burt Seeger

Favoritsejr i dramatisk galopderby

Derbyet i Klampeborg blev dramatisk, da 'Sir Winston' styrtede. Det endte dog med en favoritsejr

Af
Af Carsten Bundgaard

Det blev den ventede sejr til 'Quite A Mission' i søndagens galopderby i Klampenborg, og det blev et dramatisk væddeløb.
Efter få hundrede meter styrtede outsideren 'Sir Winston' i det skarpe tribunesving, som er så frygtet hos flere. I den hidsige positionskamp blev hestens jockey Nicolaj Scott slynget af 'Sir Winston'.
Det så voldsomt ud, og der gik et gys igennem tilskuerne, men jockeyen slap uskadt. Han valgte dog ikke at ride flere løb på derbydagen. 'Sir Winston' fik overfladiske skrammer, men intet som hæmmer dens videre færden i karrieren.
Det var outsideren 'Rockyto', som anlagde pacen i det 2.400 meter lange derby, fulgt af en anden outsider i form af hoppen 'Lumineuse', som også var en af outsiderne i det 15 heste store felt.
Favoritten 'Quite A Mission' fik et løb fremme i den bedste tredjedel, inden rytteren Per-Anders Gråberg gav marchordre på opløbsstrækningen. Kun en hest kunne udfordre, nemlig 'Rock The Legend'. De to heste kæmpede side om side, helt ind til mål, men 'Quite A Mission' kom først over stregen.

Barndommens 'gade'

På tredjepladsen var 'Falconet' hjemmeholdets bedste fulgt af staldkammeraten 'Rockyto', som var meget tapper fjerde fra fronten.
Træner Niels Petersen vandt sin første sejr i Dansk Derby. Han har tidligere vundet derbyet i Norge, men indtil nu ikke i de omgivelser, hvor Niels Petersen er opvokset.
Der var 400.000 kroner i førstepræmie i Dansk Derby, og naturligvis vild jubel hos kredsen bag vinderen.
Tredjepladsen til hjemmeholdets 'Falconet' var både godt og skidt hos træneren Bent Olsen.
“Jeg tror 'Falconet' tabte derbysejren i forbindelse med styrtet i løbet. Det kostede vigtige positioner”, siger Bent Olsen. 'Falconet' kom strålende tilbage, men blev så forstyrret i angrebet, da staldkammeraten 'Rockyto' brød ud i banen.
“Jeg er stolt af min hest. Jeg sagde inden derbyet, at Falconet er den bedste Treåring i Skandinavien. Det står jeg ved også efter Dansk Derby”, beretter Bent Olsen.

Publiceret 01 July 2013 13:00