Ekspertråd:

Sådan får du en ferie uden stress

Det er vigtigt at planlægge i tiden op til ferien og at lave en "parkeringsplads" for tankerne om arbejdet under selve ferien, siger coach Line Lou Mortensen. Hun giver her en række enkle råd til at få en stress-fri ferie

De fleste har ekstra travlt inden ferien, og samtidig kan det knibe for nogle, at koble helt af fra arbejdet på trods af ferien. Det kan gøre ferien stresset, selvom meningen med ferien er det stik modsatte.
Derfor skal man allerede de sidste dage inden ferien rydde op på skrivebordet og smide så meget som muligt ud. Derefter skal man sortere opgaverne i bunker. En med opgaver, som skal løses inden ferien og en med opgaver, som kan vente til efter ferien.
"Rod dræner for energi og der er ikke noget mere overvældende end at komme tilbage fra ferie til en rodebutik. Sommerferien er jo en oplagt mulighed for at starte på en frisk, og det gør man bedst ved at komme tilbage til en ryddelig arbejdsplads," siger Line Lou Mortensen, seom er coach og sektionsleder hos "Teknologisk Institut - Uddannelse".
Under selve ferien skal man lave en parkeringsplads til sine idéer og tanker om arbejdet. Når de dukker op skal man skrive dem ned på en notesblok eller i sin smartphone.
"På den måde får de ikke lov til at fylde og stjæle det mentale nærvær. Især hen i mod slutning af ferien kan man opleve, at der kommer flere og flere arbejdsrelaterede tanker. Skriv dem ned, så de ikke forsvinder, og så kan man tage dig af dem når man starter på arbejdet igen," siger Line Lou Mortensen.
Kilde: Teknologisk Institut - Uddannelse

Publiceret 01 July 2013 11:45