Bispehaven mister penge, hvis de ryger af ghettolisten, det forudser Allan Søstrøm, der er direktør i Østjysk Bolig, som udlejer boligerne i Bispehaven.

Bispehaven mister penge, hvis de ryger af ghettolisten, det forudser Allan Søstrøm, der er direktør i Østjysk Bolig, som udlejer boligerne i Bispehaven.

“Det koster at ryge af ghetto-listen”

Direktøren for Østjysk Bolig frygter, at det kommer til at koste Bispehaven tilskuds-kroner, hvis de ryger af ghettolisten

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Hvis Bispehaven ryger af ghettolisten, kommer boligområdet til at miste penge, og det vil gå ud over blandt andet det boligsociale arbejde i området. Det mener Allan Søstrøm, der er direktør i Østjysk Bolig, som udlejer boligerne i Bispehaven.
“På den korte bane vil der ikke ske så meget, da vi har fået bevilget penge frem til 2017. Men derefter vil vi givet vis miste nogle støtte-kroner,” forklarer Allan Søstrøm.
“Det kan i værste fald betyde, at vi må skære det boligsociale arbejde ind til benet, så der kun vil være én boligsocial medarbejder tilbage til alle 3000 beboere og lektiehjælp, hjælp til ansøgninger, caféen og lignende må skæres væk,” fortsætter Allan Søstrøm.
Dermed kan man fristes til at sige, at der er en vis fordel i at forblive en ghetto. Men det er Allan Søstrøm alligevel ikke helt enig i:
“Det allerbedste er selvfølgelig ikke at være en ghetto. Derfor vil jeg også gerne, at Bispehaven røg af ghettolisten, men ikke når det er 0,02 procent, som er udslagsgivende for, at vi ryger ud - for så vil vi stadig have stor brug for alle de støttekroner, vi får,” fortæller Allan Søstrøm.
Det er nemlig blot 0,02 procent, som skiller Bispehaven fra at opfylde tre ud af fem kriterier i regeringens nyeste måde at udregne, om man er en ghetto eller ej.

Behøver ikke frygte

Bispehaven får støttekroner fra både Aarhus Kommune, Satspuljemidlerne og Landsbyggefonden. Det er sidstnævnte, som med tre millioner årligt i fire år uden sammenligning er den største giver i Bispehaven.
Her forklarer de, at Allan Søstrøm ikke umiddelbart behøver at frygte at miste enorme summer i støtte.
“Det har marginal betydning, om du lige hedder en ghetto eller ej. Der er kun lidt bedre støttemuligheder, hvis du hedder en ghetto, end hvis du ikke gør. Vi har ikke så skarpe linjer, men giver støtte på baggrund af nogle konkrete socioøkonomiske tal,” fortæller Birger Kristensen, der er sekretariatschef i Landsbyggefonden.
Det anderkender Allan Søstrøm også, men siger videre:
“Man kan jo frygte, at der fra højere sted vil blive presset et krav om mere fokus på ghettoer ned over Landsbyggefonden,” siger han og fortsætter:
“Generelt kan man jo sige, at når der er mere fokus på A, bliver der mindre fokus på B. Og opfylder man kun to ud af regeringens fem kriterier, vil mange nok tænke, at så er behovet for hjælp ikke så stort.”

Direktør for Østjysk Bolig, Allan Søstrøm, vil gerne, at Bispehaven ryger af ghettolisten, men ikke hvis det kun er 0,02 procent som er udslagsgivende.

Direktør for Østjysk Bolig, Allan Søstrøm, vil gerne, at Bispehaven ryger af ghettolisten, men ikke hvis det kun er 0,02 procent som er udslagsgivende.

Publiceret 03 July 2013 12:00