Lørdag klokken 6.30 lyder skuddene.

Lørdag klokken 6.30 lyder skuddene.

Lørdag morgen brager det løs

Vi bliver vækket af 27 kanonskud den 6. juli

Hvert eneste år den 6. juli tidligt om morgenen bliver borgerne i Fredericia vækket af en kanonsalut. Der affyres 27 skud for Majestæten fra en kanon, der er placeret på Prins Georgs Bastion.
Det er frivillige fra hjemmeværnets panserbataljon, der trofast år efter år møder op for at vække fredericianerne denne ene dag om året.
Skuddene har siden 1852 indledt den årlige begivenhed, som markerer, at den danske hær slog den 14.000 mand store slesvig-holstenske oprørshær på flugt i et af de blodigste slag under treårskrigen – udfaldet fra den belejrede fæstningsby natten til den 6. juli 1849.
Kanonerne, som bliver brugt til salutterne fra voldanlægget, stammer fra de engelske overskudslagre - og en af de kanoner, der er blevet brugt gennem tiderne har været brugt under 2. Verdenskrig ved Slaget ved El-Almein i Nordafrika i 1942, hvor briterne vandt ørkenkrigen.
Traditionen med kanonsalutter fra Prins Georgs Bastion fra kl. 6.30 er en publikumssucces. Uanset vejret møder mange morgenfriske børn og voksne op for at følge afskydningen. (visitfredericia.dk)

Publiceret 03 July 2013 09:00