Plejecenter Louiselund, hvor den 65-årige demente Anna Dorthe Paludan var låst inde i et teknikerrum i næsten to døgn. Arkivfoto

Plejecenter Louiselund, hvor den 65-årige demente Anna Dorthe Paludan var låst inde i et teknikerrum i næsten to døgn. Arkivfoto

Forsvunden kvinde var låst inde i rum

Bortgået dement kvinde opholdt sig i næsten to døgn i aflåst teknikerrum på plejecenter Louiselund i Hørsholm, mens politiet ledte efter hende

Af
Morten Timm

Morten Timm

Næsten to døgns intens eftersøgning af den demente Anna Dorthe Paludan, der lørdag eftermiddag blev meldt savnet fra plejecentret Louiselund, fik som bekendt en lykkelig udgang, da den 65-årige kvinde blev fundet i live mandag morgen.
Men plejehjemsbeboeren forlod aldrig Louiselunds område i de næsten to døgn, hun var væk.
Hun blev nemlig fundet mandag morgen i et aflåst teknikerrum på plejecentret. Det oplyser centerleder Ann-Mari Djurhuus overfor Ugebladet Hørsholm.
"Teknikerrummet er normalt aflåst og benyttes kun af Boligselskabets folk, som også er de eneste, der har nøgle til rummet. Vores teori er, at rummet af en eller anden årsag ikke har været låst, hvorefter beboeren er gået derind og er kommet til at låse døren indefra uden at kunne finde ud af at åbne den igen," forklarer Ann-Mari Djuurhus.

Uden mad og drikke

Den 65-årige Anna Dorthe Paludan opholdt sig i fra lørdag eftermiddag og fik hverken mad eller drikke frem til mandag morgen, hvor en medarbejder fra Boligselskabet fandt hende. Rummet er på 8-10 kvadratmeter og uden vinduer.
"Hun var hun dehydreret, og blev tilset af egen læge, og jeg kan oplyse, at hun har det godt igen," tilføjer centerlederen på Louiselund uden at ville uddybe, hvordan den 65-årige reagerede efter de næsten to døgns indespærring.

Nye tiltag

Sagen har med det samme betydet, at plejecentret har ændret på en række forhold for at sikre, at man ikke leder mere udenfor centrets område end inden for.
"Vi har nu aftalt med boligselskabet, at vi får nøgler til alle rum, ligesom vi sætter alarmer på en række døre, bl.a. branddøre, som vi ikke umiddelbart kan holde øje med, og for at vi får at vide, hvis der er beboere, der forvilder sig ud i terrænet," forklarer Ann-Mari Djurhuus.
Hun fastslår, at personalet under eftersøgningen havde rusket i dørhåndtaget ind til rummet, hvor den demente kvinde opholdt sig.
Anna Dorthe Paludan har ikke selv kunne bidrage til opklaringen af, hvorfor hun forvildede sig ind i teknikerrummet og hvorfor hun ikke selv var i stand til at komme ud igen.

null

Publiceret 11 July 2013 13:59