Politiet chokeret:

Åbenlyse tyverier minder om regulær plyndring

En ny tendens, hvor kriminelle åbenlyst plyndrer butikker, er begyndt at sprede sig rundt om i landet - blandt andet i Nordsjælland.
Tirsdag gik det ud over en Q8 tankstation på Langhaven i Gl. Holte. Her kom fire gerningsmænd ind i butikken klokken 16:30, hvorefter de gik igang med at hive varer til en værdi af 7.737 kroner ned fra hylderne uden på nogen måde at skjule deres forehavende. De forlod derefter butikken uden at betale og kørte væk i en ukendt bil.
Signalementerne af de fire tyve som alle beskrives som østeuropæiske mænd, lyder:
A) Mand, 40-45 år, mørkt sort kort hår, 180 cm. høj. Iført blå skjorte med hvid krave, lærredsbukser, sorte lædersko.
B) Mand, 30-35 år, sort kort hår, 175 cm. høj. Iført sort langærmet t-shirt, blå jeans, sneakers sko med hvid sål.
C) Mand, 40-45 år, fedladen, kort sort hår, 170 cm. høj, kraftige øjenbryn. Iført langærmet t-shirt med tværgående striber, mørke lærredsbukser, sneakers sko. Denne mand var gruppens chauffør.
D) Mand, spinkel, 170 cm. høj, sort kort hår, iført ternet skjorte, lyse bukser, sorte gummisko.
"Det minder om regulær plyndring, og det er noget, vi begynder at se mere og mere. De går direkte ind og opfører sig, som var det et ta selv bord. Man er åbenbart fuldstændig ligeglad med at blive opdaget," siger kriminalassistent ved Nordsjællands Politi Jesper Schmidt til Lokalavisen.dk.
En lignende episode fandt sted i en Døgnnetto på Gentoftegade i Gentofte ligeledes tirsdag. Her kom to mænd af anden etnisk herkomst ind i butikken klokken 23:14, hvorefter de fyldte to kundevogne med Carlsberg og Tuborg, som de bare gik direkte ud af butikken med. Politiet har overvågning fra stedet, som nu skal ses igennem.
Fælles for episoderne er også, at tyvene får lov at slippe afsted uden at blive råbt an, og det er der ifølge Jesper Schmidt en god forklaring på.
"Ekspedienterne tør simpelthen ikke gøre noget eller råbe dem an, og det er også forståeligt og klogt nok, da man ikke ved, hvad de kan finde på," siger han.
Hvis man oplever noget lignende, er det vigtigt at lave gode observationer, som kan hjælpe politiet med eksempelvis signalement på gerningsmændene og nummerpladen på den bil, de eventuelt kører væk i.

Publiceret 11 July 2013 12:22