Sprinterkongen Mark Cavendish skal igen i år op ad Kiddesvej, når han deltager i Post Danmark Rundt sammen med flere af cykelsportens andre verdensstjerner.

Sprinterkongen Mark Cavendish skal igen i år op ad Kiddesvej, når han deltager i Post Danmark Rundt sammen med flere af cykelsportens andre verdensstjerner.

Borgmester om cykelstrabadser:

Godt det ikke er mig

Stigningen på Kiddesvej i Vejle trækker tænder ud på de professionelle cykelryttere i Post Danmark Rundt

Igen i år lægger Vejle asfalt til opløbet på årets kongeetape i cykelløbet Post Danmark Rundt. De mange cykelstjerner afslutter traditionen tro etapen til Vejle med en rundstrækning, der omfatter den ekstremt stejle Kiddesvej.
"Jeg er glad for, det ikke er mig selv, der skal kæmpe mig op af Kiddesvej. Men jeg glæder mig hvert år til at opleve det fantastiske setup og den utrolige stemning, der er i Vejle blandt de mange tilskuere, når feltet og hele følget i Post Danmark Rundt ankommer til byen," siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.
Stigningen på Kiddesvej er ofte ganske afgørende for løbet, og løbsdirektør Jesper Worre glæder sig til at se, hvad der i år kommer til at ske:
"Stemningen i Vejle er næsten helt euforisk, når rytterne for første gang rammer den 21 procent stejle stigning ved Kiddesvej. Her skal rytterne virkelig vise, hvad de dur til, og stigningen skaber år efter år splittelse i feltet. Men det er jo netop også det, der gør, at kongeetapen altid slutter i Vejle. Kiddesvej er berømt og berygtet blandt rytterne, og som løbsledelse glæder vi os hvert år til at se, hvad der sker på rundstrækningen i Vejle," siger Jesper Worre.
For at markere løbets ankomst til byen bliver hjuletræet på Søndertorv tændt igen i år. Træet er lavet af gamle cykelhjul, og det vil hver aften i ugen op til løbet lyse op på pladsen.
Kongeetapen til Vejle finder sted fredag den 2. august, hvor rytterne ventes til Vejle omkring klokken 16. Inden da kan man opleve de godt 700 motionister, som også får lov at prøve kræfter med den krævende kongeetape. Det store felt vil fylde på vejene omkring byen, når de ankommer, så man opfordres til at lade bilen stå og holde øje med eventuelle vejspærringer på vejle.dk.
Og i år slutter folkefesten ikke på Kiddesvej. For om aftenen fredag den 2. august kommer Zulu Sommerbio til Vejle for at give borgere og de mange gæster i byen en anderledes filmoplevelse under åben himmel. Det er første gang, Zulu Sommerbio kommer til Vejle. Der vises også film udendørs om lørdagen.
 
Fotos fra stigningen på Kiddesvej i 2012:
 

null

Publiceret 21 July 2013 11:00