Modelfoto

Modelfoto

Tørken er over os:

Kommuner indfører afbrændings-forbud

En række kommuner har indført afbrændingsforbud - og flere er på vej

Af
Martin Warming

Martin Warming

De varme aftener og nætter indbyder til at tage grillen med ud i naturen eller at bage snobrød over bålet. Men der er al mulig grund til at passe på. Marker, grøftekanter og skovbund er meget tørre på grund af det gode vejr.
Derfor har brandvæsenerne i en række kommuner nu indført afbrændingsforbud, mens flere andre er på vej med tilsvarende forbud, skriver Beredskabsinfo.dk.
Der har endnu ikke været særlig mange naturbrande på grund af tørken, men det tørre vejr ser ud til at fortsætte, og det har fået kommunerne til at handle.
De første kommuner, som indførte afbrændingsforbud, var Fredericia, Kolding, Middelfart, Billund og Vejle, hvor der siden torsdag har været forbud mod brug af åben ild og afbrænding. Undtaget fra forbuddet er brug af grill, etablerede bålsteder ved stranden og flytbare bålsteder i villahaver og lignende.
Også i Faaborg-Midtfyn, Vesthimmerlands og Nyborg kommuner er der nu indført afbrændingsforbud. Flere andre kommuner, blandt andet Odense, overvejer et snarligt forbud, skriver Beredskabsinfo.dk.

Publiceret 21 July 2013 18:20