Kastanjehavens ledelse svarer igen på nye beskyldninger fra en tidligere ansat.

Kastanjehavens ledelse svarer igen på nye beskyldninger fra en tidligere ansat.

Ledelsen:

Vi har et velfungerende plejehjem

"Vi tager kritikken alvorligt, og hvis vi har begået fejl, så får vi også rettet dem," siger Janet Reade Lomholt fra Kastanjehavens ledelse

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Beskyldninger om svigt og dårlig pleje hagler fortsat ned over Kastanjehaven i Jyllinge, men plejehjemmets ledelse tager kritikken i stiv arm.
"Vi mener, at vi råder over et velfungerende plejehjem. Det bekræfter to tilsyn fra kommunen og embedslægen også, men vi tager kritikken alvorligt og undersøger sagerne. Har vi begået fejl, så får vi også rettet dem," siger Janet Reade Lomholt fra Kastanjehavens ledelse.
I morgendagens avis og på www.lokalavisen.dk/egedal står den tidligere plejeansat Lisbet Berthelin frem og bekræfter de pårørendes beretninger om svigt og dårlig pleje, men hendes udsagn om kun to medarbejdere på nattevagten bliver afvist af Janet Reade Lomholt.

To på nattevagt passer ikke

"Det passer ikke. Vi har tre tilknyttet nattevagten, og det har der været i den tid, hvor jeg har været her. Vores normering er tre, og vi er også tre på vagt. Ferie og sygdom bliver også dækket ind ligeså hurtigt vi kan," siger hun.
"Lisbet Berthelin beskriver også en episode, hvor en beboer måtte tisse i en skraldespand. Hvad siger du til det?"
"Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det. Det er en oplevelse hun har. Som udgangspunkt er det ikke i orden at skulle tisse i en skraldespand, men jeg tænker at hun hænger i liften og får en pludselig trang til vandladning. Hvis der ikke var en bækkenstol eller et toilet i nærheden, så har personalet vel forsøgt at redde situationen uden beboeren skulle tisse på gulvet. Jeg ser et personale, som har handlet hurtigt for at undgå, at borgeren tissede på gulvet, for det er heller ikke værdigt."
Janet Reade Lomholt kan heller ikke nikke genkendende til Lisbet Berthelins udtalelser om et personale, der ikke er klædt godt nok på til de mange opgaver på Kastanjehaven.

Personalet bliver oplært

"Det synes jeg ikke er rigtigt. Vi har et system, hvor man får nogle kompetencer. Kommer der eksempelvis en borger ind med speciel-stomi, så kan sygeplejersken oplære en social- og sundhedshjælper. Vi har nogle skemaer, hvor den og den hjælper er oplært af en sygeplejerske, men det er et fælles ansvar, for det er ikke kun sygeplejerskens ansvar at oplære nogen. Det er også dem, som synes at de ikke har kompetencernes ansvar til at komme og sige, at det her føler jeg mig ikke klædt godt nok på til. Men det er vigtigt, at sygeplejersken med det faglige ansvar sikrer sig, at personalet kan løse den og den opgave," siger Janet Reade Lomholt.
Hun understreger i øvrigt, at sygeplejerskernes roller bliver større på Kastanjehaven.
"Centerleder Jørgen Rasmussen har haft et ønske om at få en sygeplejerske med på alle vagthold, og det er ved at lykkedes," siger Janet Reade Lomholt.

Publiceret 22 July 2013 07:00