“Jeg skulle bruge penge på hash, så jeg kunne komme ned fra min amfetaminrus”

En 20-årig mand skal i fængsel efter røveri mod tankstation i maj

Af
Tim Panduro

At skaffe penge til hash, der kunne hjælpe ham til at komme ned fra en amfetaminrus.

Det var målet for et røveritogt, en 20-årig hillerødaner begav sig ud på om aftenen den 25. maj i år.

Her stormede han ind i 7-eleven-kiosken på Shelltanken på Milnersvej. Forinden havde han maskeret sig med spejlglassolbriller og en bandana for ansigtet. Han var bevæbnet med et oversavet haglgevær, som han i retten fortalte, at han havde fået af en kammerat.

Ud over tiltalen for røveri var han derfor også tiltalt for brud på våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

Ifølge retsbogen fortalte den 20-årige, at han var kommet på ideen til røveriet samme dag. Han fik udleveret 5887 kroner fra kioskens kasse, men han fik ikke glæde af pengene. Dels tabte han dem undervejs - og dels blev han anholdt efter en halv time nær Hillerød Rådhus.

Undervejs havde han smidt solbriller, bandana og geværet, men det blev siden fundet af politiet.

At geværet blev fundet af politiet skal han prise sig lykkelig for. Det kan have været med til at reducere straffen. Tekniske undersøgelser viste nemlig, at geværet er defekt, og derfor var den ulovlige våbenbesiddelse ikke sket under “særligt skærpende omstændigheder”.

Det gør dog hverken besiddelse af våbenet eller røveriet lovligt. Straffen endte på et års fængsel til den unge mand, der ikke i forvejen har domme for den type kriminalitet. Han skal desuden betale sagens omkostninger. En del af dommen er afsonet. Manden har nemlig tilbragt en måned som varetægtsarrestant efter anholdelsen.

Publiceret 01 August 2013 08:00