DTU-rekord sætter pres på boligsituationen

Kollegierne omkring DTU er disse dage særdeles eftertragtede fra de kommende DTU-studerende. Der er ikke værelser til alle på nuværende tidspunkt

Af
Af Theis Otzen

Efter at 1.940 håbefulde unge mennesker tirsdag fik besked om, at de til september kan starte på en af DTU's 40 ingeniøruddannelser, er jagten på ledige boliger gået ind i Lyngby-Taarbæk.
Hos Polyteknisk Kollegie Selskab, der administrerer 10 kollegier i området omkring DTU, er der tryk på telefonerne, fortæller forretningsfører Jørgen Rønne.
“Vi har fået meget travlt. Mange af dem, der har fået besked om, at de er optaget, vil gerne have et kollegieværelse snart,” siger han.
I alt er der 4500 ansøgere på venteliste til selskabets 10 kollegier. Men der kan være gengangere blandt de 4500, men under alle omstændigheder er der rift om de ledige værelser.
“På denne tid af året tildeler man primært pladser til dem, der kommer længere væk end fra Slagelse og vestpå, og det er der faktisk mange af de nye studerende, der gør,” siger Jørgen Rønne.

Lokale må vente

Nye studerende, der kommer fra Lyngby, skal derfor ikke forvente at få nøglerne til et nyt kollegieværelse inden studiestart.
“Er man Lyngby-borger, så skal man ruste sig med tålmodighed. Henomkring årsskiftet er der pladser til de lokale. Men vi oplever også, at dem der kommer fra lokalområdet i højere grad kan vente med at flytte, fordi de bor hjemme hos forældrene,” siger Jørgen Rønne.
Kollegiekontoret oplever konstant efterspørgsel, og derfor står der sjældent kollegieværelser tomme lang tid, før en ny studerende flytter ind.

Forældrekøb stiger

Det er ikke kun kollegieværelserne, der er rift om. Også de mindre ejerlejligheder i Lyngby-Taarbæk er attraktive for de nye studerende, fortæller ejendomsmægler Lone Bøeg Henriksen fra Home Lyngby.
“Vi har godt kunne mærke, at vi har solgt flere lejligheder. Der er solgt markant flere lejligheder i Lyngby de seneste måneder, og de nye DTU-studerende giver et langt større pres. Men vi kan først se det rigtigt om nogle måneder, når folk er kommet i gang med studiet. Mange forældre venter med at investere i en lejlighed, indtil de unge er kommet godt i gang med studiet,” siger Lone Bøegh Henriksen.
Efterspørgslen efter studievenlige lejligheder er ifølge ejendomsmægleren med til at presse priserne op.
Læs mere om DTU's rekordoptag på side 4.

Publiceret 01 August 2013 09:00