Når Skanderborg Festivalen løber af stablen i næste uge, er alle landets folketingspolitikere inviteret gratis med. Det er korruption mener den lokale formand Dansk Folkeparti, Aksel Nielsen.

Når Skanderborg Festivalen løber af stablen i næste uge, er alle landets folketingspolitikere inviteret gratis med. Det er korruption mener den lokale formand Dansk Folkeparti, Aksel Nielsen.

Gratis billetter, korruption eller ej?

Debatten om Smukfests invitation til folketingspolitikerne fortsætter

Af
Af Aksel Nielsen

formand for Dansk Folkeparti i Skanderborg

Gratis festivalbilletter til folketingspolitikere med partnere er korruption i mine øjne. På min gamle arbejdsplads Dansk Supermarked Indkøb A/S i Holme fra 1970-1986 ville en gave på 4.000 kroner fra en leverandør omregnet til daværende værdi have medført en afskedigelse fra jobbet. Det er en utrolig "Smuk" forklaring, som formanden Claus Visby bavler frem: "Det er ikke gaver". Nej, "Vi inviterer landets politikere til at komme, fordi de skal ud at gøre deres pligt"! Hvilken pligt Claus Visby? Det er en lidt omvendt argumentation når han beklager sig over, at de er oppe imod et tungt bureaukrati. Det er da vist "bureaukratiet", især det lokale, der er oppe imod en "tung" virksomhed som SmukFest/Walther/SmukBusiness eller hvad ved jeg af navne, der for os normalt tænkende synes at arbejde efter noget anarkistiske metoder - groft sagt: tårer og tænders gnidsel eller hvis det ikke hjælper så lidt trusler.


Velkommen til den virkelige verden

Claus Visbye praler med frivillig arbejdskraft i en virksomhed der omsætter for 130-150 mio kroner om året og beklager samtidig, at "det er dyrt og arbejdskrævende at være oppe imod et tungt bureaukrati". Den tid vi bruger på det, går fra den tid vi kunne bruge på udvikling og vækst, og det vil vi gerne vise politikerne". Ja, Claus Visbye hvordan i alverden tror du, at tungt bureaukrati virker på "almindelige" virksomheder. De kunne også med fordel bruge dette "tidsspilde" på at udvikle og skabe vækst, oveni at "almindelige" virksomheder ikke må benytte sig af frivillig arbejdskraft. Herude i den virkelige verden hedder det sort arbejde, og det er strafbart både for arbejdsgiveren og for den frivillige – ja det er synd for jer, men Claus Visbye I er forkælede ud over alle grænser, og jeg tror, at mange mennesker i Skanderborg by godt kunne tænke sig, at Smukfest svandt ind igen til en Smuk musikfestival tre dage om året i Bøgeskoven. Det kan jo godt være, at den personlige løn til jer også ville skrumpe lidt, men det sker jo også ske i den virkelige verden. 

Hvad bliver det næste?

Du siger også Claus Visbye, at I gerne vil skabe debat. Sidste år løb debatten da helt fint – ja så fint at undertegnede blev inviteret til møde med jer. Jeg fik mails fra Peter Ib Hansen, medlem af festivalledelsen, hvor han inviterer mig til et personligt møde med ham og flere af festivalledelsens medlemmer – måske for at ryge "fredspibe"? Det tager jeg så imod på betingelse af, at det er Peter Ib Hansen og undertegnede alene der mødes, og jeg forslog selv Walthers Musikcafé den 27. december 2012 kl. 16. Dette møde varede fra kl. 16:00 til 17:45 altså syv kvarter og foregik i en afdæmpet og meget venlig tone. Der blev af mig spurgt ind til mange ting, og jeg fik en del svar. Den sidste bemærkning som Peter Ib Hansen dog giver før "et fast håndtryk, et farvel og tak for i dag – godt nytår" er denne: "Nu må du love mig Aksel, at du ikke går ud i bladende og skriver, at jeg har siddet og fyldt dig med løgn" citat slut. Hvorfor skulle jeg det? Havde han alligevel gjort det? Claus Visbye, du havde også nogle meget selvpromoverende artikler i bladende i foråret. Der blev ikke sparet på, hvor gode I var og hvor heldig Skanderborg kommune er i, at have Smukfest m.v. Du fik også i bladende fortalt, at I betaler 10 millioner kroner til statskassen – ja det er rørende. Hvor mange millioner kroner tror du ikke at andre "almindelige" virksomheder poster i den "virksomhed" uden at få det i bladende – det er utrolig – ja, jeg gad ikke engang skrive om det den gang. Nu får vi så en musikstøjende storindustri ved Skanderborg sø, nabo til Campingpladsen og et større villakvarter i Vrold – tillykke med det Claus Visbye. Hvad bliver det næste, I skal have inddraget af Skanderborg? Jeg ved også, at I skal rådgive om den nye sportshal ved det nye rådhus på fælleden, så den "sportshal" bliver nok mere egnet til jeres koncerter end til håndbold eksempelvis – Det skulle ikke undre mig.

null

Publiceret 01 August 2013 11:30