DM i kørestolstennis afvikles endnu engang i Allerød Tennispark.

DM i kørestolstennis afvikles endnu engang i Allerød Tennispark.

Igen i Allerød:

DM i kørestolstennis

De lokale spillere Christian Illum og Jytte Kilstrup får meget hård modstand i kampen for at blive dansk mester i kørestolstennis, som sker i Allerød Tennispark den kommende weekend

Af
Af Niels Idskov

Bolden må ramme jorden hele to gange, men det er reelt også den afgørende forskel til "rigtig" tennis, og kørestolsspillerne er da også blevet rigtigt skrappe gennem hård træning. To af dem, KB-pigerne Louise Willerslev-Olesen og Malene Olesen, er så skrappe i ikke mindst double, at de søndag 18. august skal deltage i en turnering i Prag, og det har forskudt DM-stævnet i Allerød, så det starter torsdag 15. august og slutter med finaler om lørdagen.
Allerød Tennisklub har været arrangør af DM siden 1994 og den lokale klub er også blandt landets førende i en disciplin med relativt få spillere fordelt på få klubber, men alt peger dog på, at Holbæk næste år bliver DM-vært, ligesom der findes ambitiøse klubber i det jysk-fynske.
Der er 12 deltagere i seniorrækkerne samt fire deltagende børn ved DM i Allerød, og i herresingle hedder den lokale udfordrer Christian Illum, men klar favorit er sidste års mester Christoffer Holmer fra Tennis Club Odense. Her ville Christian Johansen fra Allerød have været en farlig outsider, men han har måttet melde forfald på grund af sår på fødderne.
Blåt stempel fra tennisforbundet og Kurt Nielsen
På kvindesiden er favoritværdigheden lagt i ketsjerne hos de to førnævnte KB-piger, men Jytte Kilstrup fra Allerød er dog forsvarende dansk mester. En outsider kan Lene Blach Olesen fra Tilst meget vel vise sig at være.
På finaledagen vil præmierne blive overrakt af Dansk Tennis Forbunds formand Henrik Klitvad, og derudover overrækkes for tredje gang legenden Kurt Nielsens vandrepokal, der går til en spiller, der har gjort en særlig indsats for udbrede kendskabet til sporten. Afdøde Kurt Nielsen er Wimbledon-doublevinderen Frederik Løchte Nielsens farfar.
"Vi håber at kunne blive flere spillere, så vi kan lave flere arrangementer på landsplan til gavn for os alle. Tennis er jo god kontaktskaber og en sport både kørende og gående kan dyrke sammen," siger Søren Lillesø, der er formand for Landsudvalget for Kørestolstennis."
Flere danske kørestolspillere har deltaget ved bl.a. de Paraolympiske Lege, og derudover er afdelingen optaget som medlemmer af Dansk Tennis Forbund.

Publiceret 11 August 2013 09:00