Smukfests medarbejdere får god mad på Capri, mens de hjælper til. Nu skal de hjemløse i Aarhus også have glæde af den gode mad.

Smukfests medarbejdere får god mad på Capri, mens de hjælper til. Nu skal de hjemløse i Aarhus også have glæde af den gode mad.

Hjemløse får resterne af årets festival

Overskudsmaden fra Smukfests medarbejderbespisning på Capri kommer hjemløse i Aarhus tilgode i flere måneder

Af
Anne Mathilde Friis Larsen

Masser af hjemløse kan nu blive mætte af overskudsmaden fra Smukfests medarbejderbespisning.
"Vi er henrykte, glade og taknemmelige. Vi har fået hele kælderen fuld af mad. Al vores fryserkapacitet er fyldt med dejlige råvarer og færdigretter," lyder det fra lederen af Kirkens Korshær i Aarhus, Morten Aagaard.
"Hver måned har vi 5000 besøg i vores varmestue, og vi kan få glæde af maden i flere måneder. God mad er god hjælp," erklærer han.
Morten Aagaard fortæller, at de mennesker, der besøger varmestuen er en broget flok af alkoholikere, narkomaner, psykisk syge, hjemløse og ensomme.
"For disse mennesker, som lever på bunden, er enhver hjælp kærkommen og betydningsfuld, også hjælp til mad. Når man kommer her, kan man ikke komme længere ned. Under Kirkens Korshær findes vist kun døden," fortæller lederen.
Varmestuen er således endestationen i det sociale samfund.
"Her bliver de mødt med omsorg, nærhed og varme. De kan få mad, tøj, rådgivning, støtte og et bad," siger Morten Aagaard.

Tættere samarbejde

Morten Aagaard ser gerne, at samarbejdet med Smukfest bliver endnu tættere.
"Jeg synes altid, det er fantastisk, når mennesker tænker på andre, så når Smukfest tænker på at hjælpe andre, er det en god ting. Jeg ser gerne, at samarbejdet bliver tættere. En del af overskuddet fra Smukfest kunne gå til oplevelser til dem, der aldrig har råd til at komme på festival. Vi vil gerne have del i den overskudsenergi , som Smukfest har og på den måde skabe glæde for de udsatte," siger han.

Omkring to tons overskudsmad har Smukfest foræret til Kirkens Korshærs Varmestue i Aarhus. Foto: Per Bille, Ry-foto.dk

Omkring to tons overskudsmad har Smukfest foræret til Kirkens Korshærs Varmestue i Aarhus. Foto: Per Bille, Ry-foto.dk

Positiv om samarbejde

Ulla Lund er medarbejderkoordinater og leder af Smukfest-tiltaget “ Grøn Stue”. Hun er positiv over for tanken om et tættere samarbejde med Kirkens Korshær.
"Vi er altid villige til dialog om, hvordan vi kan hjælpe. Med Grøn Stue skal der være en genbrugsvinkel for, at det kan holde, og vi er selv en forening, så der er grænser for, hvad vi kan. Når det er sagt kunne det være sjovt at lave noget for Kirkens Korshærs brugere, der giver glæde," siger Ulla Lund.

Det gør godt i maven

"Sidste år forsøgte vi også at komme af med maden, men det lykkes ikke. I år har vi gjort mere ud af at få det pakket sammen, så det var nemt at hente," siger Ulla Lund.
Smukfest sendte således fire-fem store postbure pakket med ris, pasta, grøntsager, bønner, tomater, salat, pålæg og meget mere af sted til Kirkens Korshær.
"Det føles godt i maven at give det væk. Særligt, når det er mad,” siger Ulla Lund.

Smukfest tænker cirkulært

Siden 2012 har festivalens nye tiltag Grøn Stue arbejdet med at reducere festivalens affald og genbruge mere.
“For os handler det om at tænke mere cirkulært. Vi skal udnytte skrald, genbruge mere og sortere mere. Grøn Stue handler om at festivalen skal være mere ressourcevenlig," forklarer hun.

null

Publiceret 28 August 2013 08:30