Sønderborg virksomheden AT Solar skal bygge og etablere Nordens største private solcelleanlæg, der kommer til at ligge ved Gråsten.

Sønderborg virksomheden AT Solar skal bygge og etablere Nordens største private solcelleanlæg, der kommer til at ligge ved Gråsten.

Nordens største private solcelleanlæg i Gråsten

Ved Gråsten etableres nu Nordens største private solcelleanlæg. Bag projektet står Sønderborg virksomheden AT Solar

Ved Gråsten opstilles der nu et solcelleanlæg, der bliver Nordens største. Anlægget opføres på privat grund hos Anette og Christian Wildenschild i Gråsten. Her bliver sammenlagt 3 hektar jord anlagt med solceller.
Anlægget fordeler sig over to adresser. Cirka halvdelen, det er 895 kW, bliver placeret på adressen Buskmosevej 27, mens den anden halvdel, som bliver på 842 kW, placeres på en industrigrund på Mølletoft 2 ved Tørsbøl.

Strøm fra årsskiftet

Etableringen af det store anlæg er gået i gang. Efter aftale og plan skal solcellerne levere grøn og miljørigtig energi fra årsskiftet den 31. december 2013.
Samlet bliver der tale om, at anlægget årligt skal producere cirka 1,6 MW/h. Der bliver opstillet 4 styk 400 kVA transformere, hver med sin afregningsmåler, for at håndtere de store mængder strøm.
Bag etableringen står Sønderborg virksomheden AT Solar, som blev etableret i 2011 men allerede har en liste af projekter bag sig. Seneste med opførslen af Danmarks største fælles solcelleanlæg, der skal forsyne 184 lejemål i Danbo Afdeling 14 i Havnbjerg på Als foruden store solcelleanlæg på bl.a. Alsion, Nordals Idrætscenter og Amaliehaven Plejecenter i Augustenborg.

Publiceret 28 August 2013 04:00