Klimaminister Martin Lidegaard og den lokale partifælle Helle Løvgreen Mølvig tegnede og forklarede for børnene om klimaet. Foto: Kristina Schønnemann

Klimaminister Martin Lidegaard og den lokale partifælle Helle Løvgreen Mølvig tegnede og forklarede for børnene om klimaet. Foto: Kristina Schønnemann

Skoleelever i audiens hos "klima-medisteren"

Klimaminister Martin Lidegaard tegnede og forklarede for begejstrede skoleelever

Af
Kristina Schønnemann

"Nu kommer medisteren," storgrinede børnene fra 2.a på Falkenborgskolen, da klimamister Martin Lidegaard (R, red.) kom kørende ind på Sillebroens torv i en el-bil.
Her var børnene og ministeren sat i møde til en snak om klima, og eleverne brugte lejligheden til at spørge om næsten alt mellem himmel og jord: Hvorfor er der nogle skyder, der er blå, og nogle der er hvide?, Hvordan bliver der torden? Hvorfor regner det så meget?
Klimaministeren og den lokale partifælle, Helle Løvgreen Mølvig fra Frederikssund, havde forberedt sig og kontaktet et par metrologer for at kunne svare.
"De spørger enkelt og ligetil, og så er vi jo nødt til at svare lige så enkelt og ligetil, selvom det måske ikke er så nemt for os politikere," kom det frisk fra Martin Lidegaard.
Men det var nu ikke kun for at få et lille "frikvarter" fra det politiske liv, at Lidegaard var på besøg ved Sillebroen.
"Når vi snakker klima, så er det jo deres (børnenes, red.) fremtid. Vi skal ikke kun tale om mareridtsscenarier for klimaet, men tale om de løsninger, der er - for de ER der," sagde han og tilføjede: "Og børnene, de tror på fremtiden."
Udover skoleeleverne besøgte Martin Lidegaard og de radikale kommunale politikere også silicium-producenten Topsil til en snak om grønne løsninger i erhvervslivet, ligesom Peugeot Frederikssund lagde elbil til ministerens besøg.

Publiceret 30 August 2013 15:45