Danmarks frækkeste danselærer:

Se Louises "rystende" numsedans

Louise Kjølsen mener, at den populære numsedans 'twerk' hylder den frodige kvindekrop og viser et alternativ til det normale kvindeideal

Hun har en bachelor i psykologi, læser sin kandidat på Københavns Universitet, og så er 25-årige Louise Kjølsen nok den bedste i landet til at ryste sin numse til musik.
Videoklip: Se Louise ryste alt hvad hun har her: KLIK
Louise er så vidt vides den eneste i landet, der underviser i numsedansen 'twerk', som på det seneste er blevet enormt populær - men samtidig også omdiskuteret.
'Twerking', som stammer fra 90ernes amerikanske hiphop-kultur, men også har rødder tilbage til afrikanske stammedanse, handler nemlig om at ryste, vride og rotere sine hofter og bagdelen så meget som muligt, hvilket kan virke stødende på nogle. Men sådan ser Louise ikke på det.
"Jeg kan godt se, hvordan man i forhold til vores vestlige kultur, seksualitet og frigørelse kan se det her som en pornoficering af kvinden og en objektificering af kvinden som sexobjekt. Men man skal tænke på, at den kultur, dansen er opstået i har nogle andre normer.  Jeg vil hellere vælge at se 'twerk'-dansen som en glorificering af kvinden og en validering af en kvindetype, som normalt ikke bliver valideret. Det er jo enormt kvindeligt at have former, og i 'twerk' får kvinder med store numser pludselig en masse positiv opmærksomhed og anerkendelse, og det giver dermed plads til et alternativt kropsideal, hvilket jeg synes er enormt bekræftende," siger Louise Kjølsen til Lokalavisen.dk.
Videoklip: Se Louise ryste alt hvad hun har her: KLIK
Louise har danset 'twerk' i cirka syv år. Hun underviser seks gange om ugen i forskellig dans og fitness og kan godt mærke, at interessen for numsedansen er stigende. Men selvom den frække dans fortrinsvis appellerer til helt unge piger, så oplever Louise også en interesse fra kvinder højere oppe i alderen.
"På et af mine undervisningshold kommer blandt andet kvinder i 50 og 60-års-alderen, som jeg får til at stå på hænder med røven i vejret og som så ellers bare ryster alt, hvad de kan. De har det pisse sjovt, og jeg synes bare, det er genialt og utrolig livsbekræftende, at de overhovedet vil gøre det," siger Louise.
Se flere frække twerk-videoer med Louise her: facebook.com/TwerkQueenLouise
Bliv ven med Lokalavisen.dk på Facebook, og få vores tophistorier på din væg - KLIK HER

Fakta:

Louise Kjølsen har danset siden hun var 10 år gammel. Hun har danset alt fra funk, hiphop, waacking og house til salsa, bachata, maregue, afro, dancehall og twerk. Hun underviser i forskellig dans og fitness seks gange om ugen og hendes unikke evner med ballerne er også flittigt brugt i musikvideoer samt til forskellige arrangementer som workshops, teambuilding og polterabends. Besøg Louise på facebook.com/twerkqueenlouise

Publiceret 11 September 2013 22:56